Zomerse Wooninspiratie

Binnenkijken bij zomerhuizen met een gietvloer

Na de lange Nederlandse winters is het altijd fijn als het zonnetje weer gaat schijnen. Wanneer de zon uw interieur oplicht ziet alles er ook al snel nog gezelliger uit. Door zomerse accessoire en bijvoorbeeld enkele nieuwe (palm) planten toe te voegen aan uw interieur, creëert u gemakkelijk een zomerse sfeer in huis. Ook het gebruik van lichte tinten voor de wanden zal een frisse uitstraling geven.

In dit blog kijken we binnen bij diverse zomerhuizen met uiteraard een gietvloer. Deze huizen zijn over het algemeen vrij licht en door de strakke vloer kan er met allerlei materialen worden gewerkt. Hout, bamboe, leder, riet en stof geven deze interieurs een relaxte, nonchalante uitstraling, zonder dat het interieur daardoor “te druk” wordt.

Verkleuring door zonlicht

Een groot voordeel van een gietvloer is dat deze UV bestendig is. Het probleem van verkleuring onder een kleed of meubel, wat zichtbaar kan zijn bij andere vloersoorten, is bij onze gietvloeren dus niet aan de orde.
Bij een licht huis kan een gietvloer dus ook een passende oplossing zijn. Als u later de opstelling van uw interieur dan nog eens wilt veranderen, is dat met oog op de vloer geen enkel probleem.

Gietvloer & Microcement

Op de foto’s zijn PU vloeren en microcement vloeren te zien. Microcement is cementgebonden en heeft dus een robuustere uitstraling. Topciment, het materiaal waar wij mee werken, komt uit Spanje. Hier werken ze al jarenlang met dit materiaal en het is dus ook al verder doorontwikkeld dan in Nederland. Er zijn dan ook veel Spaanse (vakantie)huizen voorzien van microcement vloeren en wanden.

Belangstelling voor een gietvloer of microcement? In onze ruime showroom in Gorinchem zijn beide materialen te zien en kunt u ze ook goed vergelijken. U bent uiteraard van harte welkom.