Zomerse interieur tips

Interieur tips voor de zomer van 2018

YES de zomer komt eraan! En bij een nieuw seizoen horen vaak ook nieuwe trends. We zijn op zoek gegaan naar de leukste interieurtrends voor de komende zomer en delen ze in dit blog.

Shaker Style

Volgens Lidewji Edelkoort, een van  ‘s werelds invloedrijkste trendvoorspellers, is er een herontdekking van de Shaker-stijl. De Shaker-stijl, ontstaan rond 1700 in Engeland en later overgewaaid naar Amerika, is gebaseerd op functionaliteit en eenvoud. Tegelijkertijd ligt de focus op ook ambachtelijk vakmanschap. Eerlijke materialen, hout in warme en natuurlijke tinten.

In de keuken zie je de Shaker stijl het duidelijkst terugkomen. Planken en haken aan de muur, zodat alles wat men nodig heeft om te koken binnen handbereik is. Zeker in deze tijd nu mensen, voornamelijk in steden, in kleinere ruimtes wonen, wordt het maximaliseren van opslagruimte belangrijker en wordt verwacht dat ontwerpkeuzes een praktische functie hebben.

Kleur je plafond

Dit seizoen is de nieuwste trend een ”statementplafond”. Altijd op een achtergrond aanwezig geweest, maar nu dus niet meer. Levendige kleuren, originele achtergronden, zichtbare authentieke balken, laat dat plafond spreken. Deze trend gaat bijzonder goed samen met een gietvloer. Een plafond dat de aandacht trekt komt het best tot zijn recht in combinatie met een rustige, strakke basis.

Creatieve kantoorruimtes

Nu steeds meer mensen één of meerdere dagen vanuit huis werken, is de vraag naar zorgvuldig ontworpen werkplekken nog nooit zo groot geweest. Vergeet saaie bureaus en maak een creatieve werkplek die perfect in je totale interieur past.

Herringbone

Geïnspireerd op de traditionele visgraad legwijze van houten vloeren, zal dit patroon de komende tijd meer en meer te zien zijn. Het patroon wordt al even niet meer alleen voor de vloer gebruikt, je ziet het steeds meer op verrassende plekken terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan achterwanden in badkamer of toilet, mooi te combineren met een gietvloer, want het patroon trekt de aandacht.

Franje

Macrame, franjes, tuften, kwasten en veren – noem maar op, dit is het seizoen en je zult het zien op kussens, wandkleden, spreien, kleden en accessoires. Deze trend voegt een prachtige handgemaakte touch toe aan elk interieur.

Linker foto’s: H&M Home

Planten

We benoemen de planten trend al een tijdje, maar ook deze zomer kunnen we er niet omheen. Planten blijven voorlopig nog even één van de belangrijkste accessoires voor het interieur. En dat is niet alleen fijn voor het oog, maar ook voor de gezondheid.

Foto’s; foto’s eigen projecten, VT Wonen, H&M Home en Pinterest