Woontrends najaar 2017

Na de regen van de afgelopen weken staat u er vast niet van te kijken dat het najaar al weer voor de deur staat. Hoogste tijd om te kijken naar de woontrends voor het komend seizoen. Wat is “in” en wat is “uit” volgens de toonaangevende interieurbladen.

In: Donkergroen

Buiten verdwijnt het groene blad langzaam, maar binnen kiezen we juist voor groen, volgens de trendwatchers. Donkergroen is mooi te combineren met natuurlijk hout, leer, microcement en romige warme kleuren, perfect voor een sfeervol najaar.

Uit: Te veel marmer

Marmer was afgelopen periode de trend, maar zoals je wel vaker ziet bij trends, kan er ook in worden doorgeslagen. Een marmeren keukenblad en hier en daar een lamp of andere accessoire van marmer is natuurlijk prachtig. Let wel een beetje op dat u er niet in doorslaat, overal marmer is al snel te ”zwaar”. Combineren met hout, metaal en aardewerk geeft het interieur vaak meer “diepte”.

In: Velvet
Kussens van H&M Home

Wat is zachter dan fluweel? De stof voelt warm en luxueus aan, heerlijk voor in de koude wintermaanden. Mooi te combineren met ruige, natuurlijke materialen en texturen, denk bijvoorbeeld aan gevlochten manden of houten objecten. Als u de stoffering van uw meubelen niet wilt veranderen, kunt u ook fluwelen kussens of plaids toevoegen aan het interieur.

Uit: Koperen accessoire

Koper was net als marmer één van de trends van afgelopen seizoen.

In: Texturen
Rotan stoel IKEA

Gevlochten manden, gecapituleerde meubels, geweven stoffen het geeft u interieur allemaal meer warmte en diepte. Gebruikt bijvoorbeeld gevlochten manden om planten in te zetten als u een glad en strak interieur heeft. Deze kleine details doen veel voor een ruimte.

Dit jaar zien we ook weer veel rotan meubels. Handgemaakte, natuurlijke en geweven materialen maken je mix van meubels en kleuren interessant.

Uit: Sets kopen

Misschien doet u dit al jaren niet meer, maar door het kopen van meubelsets creëert u niet bepaald een eigen stijl. Het is misschien wel de makkelijkste manier om snel klaar te zijn met uw interieur, maar een eigen stijl creëert u toch echt door de verschillende meubels zelf te combineren. Mix and match is het advies.

In: Blush roze
Blush pink in combinatie met mircodement

Rose is terug en wel als zachte ”blush” kleur. Niet schrikken, de trendwatchers bedoelen roze als accentkleur, dus niet overall roze.

IN: Faux Finishes

Nep betekent meestal niet veel goeds, toch zien we steeds meer imitatiematerialen in het interieur. Imitatie hout wat soms moeilijk van echt te onderscheiden is en behang met prints van natuurlijke materialen.

Uit: Quote artworks

Artworks met quotes kennen we nu wel, dus geen ”Keep calm and…” of ”Home sweet home” posters meer dit najaar.

In: Donkere tinten

We zien dit najaar, naast donkergroen meer donkere tinten in het interieur. Denk aan zwarte of chocoladebruine wanden. Deze kleuren geven het interieur een luxe uitstraling.

Uit: Metro tegels

We zien ze tegenwoordig eigenlijk overal, de metrotegeltjes. In de metro, keukens, badkamers, bars en restaurants. Ze zijn ook erg leuk, maar durft ook eens voor iets anders te kiezen. Zo is microcement ook een mooie strakke oplossing, zeker in natte ruimte als de badkamer en keuken. Groot voordeel bij het schoonmaken is dat u ook meteen van al die voegen af bent.

Uit: Mat zwart

In de badkamer en de keuken zien we steeds meer matzwart, denk aan kranen, beslag en andere accessoire.

In: Houten latten wanden

Plaats houten latten tegen een strakke wand en de ruimte zal meteen knus en warm aanvoelen. Dit is ook mooi in combinatie met een strakke gietvloer.

Één of meerdere grijzen wanden kunnen ook dit najaar, vooral het warm grijs gaan we volgens de trendwatcher weer veel zien.

In: Grafische prints

Grafische, etnische en op de natuur geïnspireerde prints zullen ook dit najaar veel te zien zijn. Ook zien we in diverse prints vlinders verschijnen.