Woontrend: betonnen vloer- en wandafwerking met microcement

Betonnen vloer- en wandafwerking microcement

Het gebruik van beton in interieurs is een grote woontrend, geheel passend bij de populaire industriële woonstijl. Betonvloeren waren hierdoor al gewild, microcement belooft een volgende grote hit te worden. Het heeft dezelfde robuuste uitstraling, maar is verfijnder dan beton. Het is bovendien niet alleen toepasbaar op de vloer, ook wanden kunnen afgewerkt worden met deze unieke finish.

Microcement?

Heeft u nog nooit van dit materiaal gehoord? Dat is niet onwaarschijnlijk. Vloer- en wandafwerking met microcement wordt al jaren toegepast in Spanje, maar is in Nederland vrij nieuw. Het materiaal lijkt op beton, maar wordt met de hand aangebracht in plaats van gegoten. Door het handmatig uitsmeren ontstaat structuur, waardoor het oppervlak een mooie, levendige uitstraling krijgt.

Beton met extra sfeer Jaren geleden was beton uitsluitend denkbaar in garages en fabriekspanden. Nu de industriële woonstijl populair is geworden, is het niet meer weg te denken uit ons interieur: als betonvloer of betonnen woonaccessoires. Het materiaal kan echter vrij ‘koud’ overkomen. Microcement is ook robuust, maar het is minder grof en heeft een zachtere uitstraling. Perfect voor wie op zoek is naar de stoere look van beton maar toch een verfijnde, charmante sfeer wil.

Zo past u microcement toe in uw interieur

De unieke betonlaag van microcement is prachtig voor elke ruimte in huis. Het kan op vloeren, muren en meubels (denk bijvoorbeeld aan keukenbladen) aangebracht worden. En door een watervaste stuclaag kan zelfs de badkamer, keuken of (buiten)zwembad ermee worden afgewerkt. De strakke structuur staat erg mooi bij natuurlijke materialen, zoals hout. Combineer met zachte materialen, bijvoorbeeld kussens en vloerkleden, om een huiselijke sfeer te creëren.

Waar u op moet letten

Wilt u microcement in uw interieur, verzeker uzelf dan van de kwaliteit van het product en laat het aanbrengen door een specialist. Het handmatig uitsmeren is ambachtelijk werk en vraagt om vakmanschap. De vakman kan verschillende aanbrengtechnieken toepassen en zo naar wens een grof en robuust oppervlak of juist een hele strakke afwerking construeren.

Beton geeft uw interieur een industriële en stoere uitstraling. Voor wie daarnaast ook een verfijnde look wil, is microcement een perfecte keuze. Dankzij de vele mogelijke toepassingen en de charmante uitstraling van dit materiaal belooft deze vloer- en wandafwerking een grote woontrend te worden.