Vintage badkamer met microcement

Microcement - vintage badkamer header

Hoe leuk is het als je je badkamer compleet naar wens kunt inrichten? Een klant van ons deed het en na de verbouwing mochten wij gelukkig ook nog langskomen om foto’s te maken van het eindresultaat!
De foto’s delen we graag in dit blog.

Microcement - vintage badkamer
“Vintage Look”

Je badkamer compleet verbouwen en aanpassen aan je huidige wensen, daar komt heel wat bij kijken. Deze klant had als wens een dubbele douche en een unieke, eigen sfeer creëren. Na veel ideeën te hebben verzameld waren ze eruit, het moest een badkamer met een vintage look worden en dat is goed gelukt.

Microcement - vintage badkamer
Materialen combineren

De witte louvre deuren, waardoor je de badkamer binnenkomt, doen al vermoeden dat deze badkamer niet standaard is. Deze klant was weg van tegeltjes, maar in de douche zouden die kleine tegeltjes onpraktisch worden. Daarom is gekozen voor een mooie materiaalcombinatie. In de douche is een lichte tint microcement aanbracht, die mooi past bij de rest van de badkamer en het geheel toch rustig laat ogen.  Daarnaast is het microcement ook nog eens naadloos en daardoor makkelijk af te nemen. Vieze voegen in de douche zijn hiermee verleden tijd.

Microcement - vintage badkamer
Mix & Match

Buiten de douche zijn twee verschillende soorten tegeltjes gebruikt. De groene tegels tegen de wand versterken de authentieke uitstraling van deze badkamer. Op de vloer liggen marmeren hexagon tegeltjes.  Deze houden het geheel licht en zijn toch ook speels. Het vintage karakter van de badkamer wordt versterkt door de meubels en accessoires. Deze zijn zorgvuldige uitgezocht, onder andere bij plaatselijke kringloopwinkels. Een eyecatcher in deze badkamer is verder de enorme ronde spiegel.

Microcement - vintage badkamer

Ook bezig met een nieuwe badkamer of verbouwing? Kom eens langs in één van onze showroom om inspiratie op te doen of neem contact met ons op en kom alles te weten over de mogelijkheden van gietvloer en microcement in de badkamer.