Verwachte woontrends voor 2020

Gietvloer - verwachte woontrends 2020

Nu 2020 steeds dichter bij komt,  is het tijd om een blik vooruit te werpen op de verwachte woontrends die voor 2020 worden verwacht. In dit blog zullen we enkele van deze woontrends bespreken. Tijd om u te laten inspireren!

Duurzaamheid & recyclen

Consumenten zijn aan het consuminderen en denken bewuster na over wat ze consumeren. Ze zijn bewuster met hun omgeving bezig. Dit vertaalt zich terug in het interieur, want in 2020 is duurzaamheid het sleutelwoord. Steeds meer producten worden gemaakt van gerecycled materiaal. Ook wordt het proces om woonspullen te maken steeds duurzamer of er wordt gekozen voor duurzame materialen die lang meegaan, zoals riet, microcement of hout. Bovendien zien we steeds vaker dat spullen worden hergebruikt. En vaak ziet dat oude bruine kastje er nog mooi uit na een likje verf. Natuurlijk wel duurzame verf.

Gietvloer - verwachte woontrends 2020
Kleur warm & stoer

Het in huis halen van warme kleuren is de tip voor 2020. Denk bijvoorbeeld aan beige, warm rood, roestbruin, aubergine, mosgroen of indigoblauw. Met deze kleuren, al dan niet op de muur of terugkomend in de accessoires, haalt u een warm en knus gevoel naar binnen.

Gietvloer - verwachte woontrends 2020
Natuurlijke look & feel

In lijn met de vorige trend, gaat het in 2020 om het in huis halen van een natuurlijke look en feel. Werk met materialen die afkomstig zijn uit de natuur zoals hennep, jute, keramiek, natuursteen, leer of zwart staal. Combineer deze natuurlijke materialen ook zeker met de bovengenoemde warmen en stoere kleuren en u haalt een absolute must have combinatie in huis.

Gietvloer - verwachte woontrends 2020

Je interieur wordt slimmer

Hoe u het ook wendt of keert, ons huis wordt steeds slimmer. Technologische hoogstandjes en snufjes helpen ons om ons huis zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, waarmee u de slimme led lampen laat branden. Pluspunt bij deze slimme lampen is dat u ze uit kunt doen, ook al bent u niet thuis. Vergeten om de verwarming lager te draaien, terwijl u een weekeindje weg bent? Geen nood met een slimme thermostaat draait u de verwarming op afstand zo naar beneden. Bovendien zijn er slimme speakers die u kunnen helpen herinneren om bijvoorbeeld uw planten water te geven. Echt, ze maken het leven makkelijker.

Gietvloer - verwachte woontrends 2020
Modulair & multifunctioneel

Omdat we met zijn allen op steeds minder vierkante meter gaan wonen, hebben we behoefte aan een interieur dat modulair en multifunctioneel is. In New York is het al gebruikelijk, maar ook hier zien we de fiets-aan-de-muur steeds vaker voorbij komen. Vooral in de grote steden is dit zeer praktisch. Bovendien is het bij het inrichten van een kleine ruimte essentieel om gebruik te maken van meubels en materialen die rust en ruimte uit stralen.

Gietvloer - verwachte woontrends 2020