Trendkleur 2019

Spiced Honey

Via een video op Facebook heeft Flexa deze week de kleurtrend voor volgend jaar bekend gemaakt. De trendkleur van 2018, “Heart Wood” (subtiele roze tint) wordt in 2019 opgevolgd door de kleur “Spiced Honey”

Flexa ColorLab

Elk jaar komen Flexa kleurspecialisten van het Flexa ColorLab, internationale design experts en architecten bij elkaar om de nieuwe wereldwijde trends te bespreken, waar we allemaal mee te maken krijgen. Vervolgens gaan ze aan de slag om deze inzichten te vertalen naar één hoofdkleur, waarvan zij verwachten dat die de interieurs over de hele wereld zal gaan kleuren.

Spiced Honey is de Flexa Kleur van het Jaar 2019. Deze warme amberkleurige tint is gekozen om een sfeer van positiviteit en optimisme te brengen, een verlangen om ‘het licht binnen te laten’ aldus Flexa.

Warme tint

De kleur van het jaar is een warme tint die subtiele accenten van goud en amber bevat en door het veelzijdige karakter erg makkelijk te combineren is. Zo is de kleur goed te combineren met zachte neutrale tinten, maar ook mooi met groen of rood.

Wij hebben de nieuwe kleur ook gelijk even bij onze gietvloeren gehouden en vonden “Spiced Honey” mooi uitkomen bij gietvloer nummer 23. Gietvloer kleur 23 en trendkleur “Spiced Honey” vormen een mooie combinatie met warme velours stoffen, zoals bijvoorbeeld deze amber/oranje – kleurige Minotti stof.

Ook hout en natuursteen soorten met daarin warme tinten matchen mooi met de nieuwe trendkleur van Flexa, zoals op het onderstaande moodboard te zien is.

Kleuradvies

Ook bezig met de kleuren voor uw nieuwe of bestaande interieur? Wanneer u een gietvloer aanschaft bij Van Hollandse Bodem helpt onze kleuradviseuse graag bij de kleurkeuzes en dat kan handig zijn, omdat onze gietvloeren in alle kleuren kunnen worden gemengd.