Microcement inspiratie

De mooiste interieurs met microcement

Niet alleen in Nederland wordt microcement gebruikt voor vloer en wandafwerkingen. Wereldwijd worden er de mooiste projecten gemaakt met dit materiaal. Daarom kijken we in dit blog binnen bij verschillende indrukwekkende interieurprojecten wereldwijd.

Het bovenstaande horeca concept is bedacht door het Deense Norm Architects. In dit project is een “overall” betonlook gecombineerd met chique, maar minimalistische meubels. De betonlook is zowel op de vloer als op de wanden gebruikt. Door de hoogte van de ruimte, de grote planten en het gebruik van sobere kleuren heeft dit restaurant een stijlvolle, industriële uitstraling.

Van het ene Deense restaurant gaan we door naar het andere, namelijk 108. Ook een bijzondere, unieke ruimte, waar een betonlook is gecombineerd met verschillende pasteltinten. Zo wordt het industriële karakter wat zachter gemaakt. Space Kopenhagen is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit interieur.

Donkere tinten

Naast de gebruikelijke betontinten is microcement ook leverbaar in donkere tinten. Op de bovenstaande afbeeldingen is te zien dat je doormiddel van donkere tinten al snel een luxe sfeer creëert die toch ook stoer oogt.

Microcement kan voor vele doeleinden worden gebruikt. Naast vloeren en wanden kan het ook een stoere oplossing bieden voor de afwerking van tafel- en keukenbladen, bars, of bijvoorbeeld balie’s.

Tot slot nog een project van het Deense Norm Architects. De stoere, sobere microcement vloer vormt de basis voor het interieur van restaurant Höst. Door het te combineren met veel groen, ruig hout, grove stenen muren en schapenvachten wordt een serene, robuuste, maar gemoedelijke sfeer gecreëerd.

Microcement thuis toepassen?  In onze showrooms vertellen we graag alles over de mogelijkheden en kunnen we ook diverse voorbeelden laten zien.

Bronnen:

http://normcph.com/norm-architecture/