Kleurtrends voor 2018

Ieder jaar voorspellen trendwatchers welke kleuren we kunnen verwachten voor het nieuwe seizoen. Hoogste tijd om te kijken welke gietvloer kleuren we volgens de experts in 2018 gaan zien. In dit blog bekijken we de voorspellingen van Flexa en Pantone.

Pantone

Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De coderingen, zoals PMS 200, zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces. Ieder jaar voorspellen zij, voorafgaand aan het nieuwe jaar, de kleurtrends. Deze blijken niet uit de lucht gegrepen. De kleuren die zij vorig jaar voorspelde, zie je nu overal terug. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren kale en greenery.

Elk seizoen maakt het team van het Pantone Color Institute het PANTONE Fashion Colour Trend Report; een kleurenoverzicht met hoogtepunten van de London en New York Fashion Week voor het komend seizoen. De kleuren op de catwalk zijn een belangrijke indicator voor de kleuren die we het komende seizoen kunnen verwachten. De interieurtrends hangen namelijk nauw samen met de seizoenskleuren voor het modebeeld.

Over het algemeen heerst er een gevoel van optimisme en zelfvertrouwen en dat gaat u terugzien in het modebeeld. Het trendrapport bevat 4 klassieke kernkleuren, welke de seizoenen overstijgen en goed te combineren zijn. De kleuren voor 2018 stralen energie, verfijning en sereniteit uit volgens Pantone. De kleurverhalen zijn enorm uiteenlopend en we zien combinaties van opbeurende tinten en feelgood tonen.

Dit betekent niet dat we niet blijven zoeken naar meer neutrale en klassieke tinten. Wat ook opvalt is dat kleuren steeds minder geslachts-en seizoensgebonden zijn, dit wordt steeds meer losgelaten volgens de experts van Pantone.

De klassieke Pantone basiskleuren voor 2018 zijn Sailor Blue (klassiek blauwtint), Harbor Mist(middengrijs), Warm Sand (naturel tint) en Coconut Milk (wit) (zie afbeelding links). Andere tinten die we veel zullen zien in 2018 zijn rose, diverse beige tinten, cognac, terracotta en blauwtinten.

Flexa

Ook Flexa heeft zich verdiept in de kleuren voor komend jaar. Zij hebben één trendkleur geselecteerd, deze is ontwikkeld aan de hand van de huidige trends. Heart Wood is de nieuwe Flexa kleur voor het jaar 2018. Ze hebben gekozen voor deze kleur om weer in contact te komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur. Gebruik deze moderne verftint in allerlei kleurcombinaties om verschillende stemmingen te creëren.

Kleuradvies

Welke kleur gietvloer past het best bij uw interieur? Sommige klanten zijn daar snel uit, andere vinden het toch moeilijk om de perfecte kleur te kiezen. Daarom helpt onze ervaren kleurexpert Elaine u graag met uw kleurkeuze. Op dinsdag, woensdag en donderdag is zij aanwezig in onze showroom in Gorinchem.

Doordat kleuren ook naar wens gemengd kunnen worden is de keuze eindeloos. Twijfelt u nog over de kleuren? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in, dat maakt de keuze waarschijnlijk een stuk makkelijker

Bron:

www.flexa.nl
www.pantone.com