Kleurtrends 2017

Ieder jaar voorspellen trendwatchers welke kleuren we kunnen verwachten voor het nieuwe seizoen. Zo werden er ook dit jaar voorspellingen gedaan, voor zowel interieur als fashion. In dit blog laten we zien welke kleuren in 2017 in het interieur te zien zijn volgens Pantone.

Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De coderingen, zoals PMS 200, zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces. Ieder jaar voorspellen zij, voorafgaand aan het nieuwe jaar, de kleurtrends. Deze blijken niet uit de lucht gegrepen. De kleuren die zij vorig jaar voorspelde, zie je nu overal terug.

Dit jaar is de lijst, op een enkele uitschieter na, over het algemeen ingetogen. Veel natuurlijke tinten, zoals bijvoorbeeld de kleuren Kale, Greenery en Hazelnut. Boerenkool is dus niet alleen een ”foodtrend”, maar zal dit jaar ook meer te zien zijn in de mode en het interieur. In de architectuur is deze kleur volgens Pantone al zichtbaar. Als voorbeeld geven ze het toenemende aantal groene gevels en bloeiende dakterrassen in diverse wereldsteden.

Leuk al die kleurtrends, maar wat heeft dat met mijn gietvloer te maken denk je misschien? We begrijpen best dat je niet direct staat te springen om de trendkleur Primerose Yellow op je vloer aan te brengen. Al zou dat voor ons geen probleem zijn, want we kunnen onze gietvloeren op kleur mengen. Maar het is misschien wel leuk om te zien hoe de trendkleuren voor 2017 zijn te combineren met een gietvloer.

Hazelnut

Deze warme, natuurlijke kleur is goed te combineren met hout en andere natuurtinten. Onze gietvloer, kleurnummer 23 is mooi te combineren met deze tinten.

Lapis Blue

Blauw wordt vaak gezien als “koude” kleur, maar kan juist ook heel chique zijn. Wij combineerde Lapis Blue met ons kleurnummer 15.

Pale Dogwood

Pale Dogwood stond ook in het lijstje van Pantone, deze kleur is goed te combineren met grijstinten, maar ook juist met glanzende materialen, als bijvoorbeeld koper. Gietvloer nummer 03 kleurt mooi bij deze tint.

Zin gekregen in kleur? In onze showroom zijn vele kleuren gietvloer en microcement te zien en ook kunnen wij op kleur mengen.