Interieurtrends voor 2018

Trends komen en gaan, hoogste tijd om te kijken naar de nieuwe interieur trends voor 2018. In dit blog delen we de verschillende trends die wij hebben gecombineerd met onze gietvloeren.

Fluweel, velours & nubuck

Een effen naadloze gietvloer is mooi te combineren met verschillende “rijke” stoffen als velours, fluweel en nubuck leder.

Een woontrend van vorig jaar die we meenemen naar 2018 is het gebruik van ”rijke” stoffen met klassieke structuren, zoals velours en fluweel. Je ziet ook steeds meer meubels in fluweel en velours die je interieur een rijk en klassiek gevoel geven. Deze chique ogende stoffen kunnen mooi gecombineerd worden met het stoere, maar toch zachte nubuck leder. Daarnaast decoreren we, volgens de trendwatchers, in 2018 met gebreide kleden, plaids en kussens. Thuis ontspannen wordt steeds belangrijker. Je interieur moet rust geven in deze drukke tijd.

Roze

Roze maakt een comeback dit jaar. Interior designer India Mahdavi ontwierp het interieur van restaurant Sketch in Londen met één kleur in de hoofdrol, roze. Gewaagd, maar het eindresultaat is prachtig en het restaurant is het meest ”getagde” restaurant op intagram ter wereld, puur vanwege het unieke interieur.

Nederland heeft inmiddels ook een “roze restaurant”. Mama Kelly in Amsterdam is ook volledige roze ingericht. Als je thuis zelf met deze kleur aan de slag wilt hoef je het natuurlijk niet direct zo rigoureus aan te pakken, want de kleur is ook goed te combineren. Kies bijvoorbeeld voor twee of drie contrast kleuren of combineer met verschillende stoere materialen.

Uiteraard kunt u ook een statement maken door juist onverwachte kleuren in een industrieel ontwerp te verwerken. Legt u in uw stoere, industriële woonkamer in grijs- en roesttinten bijvoorbeeld een plaid op de bank in oudroze, dan geeft dat een gewaagde, zachtere touch aan de gehele inrichting die de aandacht trekt.

Bloemen patronen

Geleidelijk veranderen ook de patronen in 2018. Vorige jaar zagen we al veel prints, denk aan de palmpatronen. De palmbladeren maken plaats voor de bananenbladeren en bloemenpatronen. Gebruik bijvoorbeeld een mooi, groots, bloemenbehang als een soort knipoog naar nostalgie en gezelligheid Het mag allemaal nog wat exotischer ook dit jaar denk aan franjes, kleurige stoffen en feestelijke materialen. Let wel op dat je voor een bepaald patroon kiest en niet zomaar alles door elkaar heen gebruikt.

Dan nog een tip bij deze trends, houdt het persoonlijk. Voeg persoonlijke items, unieke objecten en kunst toe om uw interieur ”eigen” te houden.

Bron: Residence Magazine