Honden & een gietvloer

Header gietvloer puppy

Gaan honden en een gietvloer wel samen?

In onze showroom krijgen we vaak de vraag; ”Gaan honden en een gietvloer wel samen?”. In dit blog geven we antwoord op deze vraag.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer wanneer je honden hebt?

Hygiënisch en antibacterieel

Met huisdieren zijn ongelukjes in huis niet uit te sluiten. Wanneer je tapijt of hout op de vloer hebt liggen kan dit er snel intrekken, bij een gietvloer is dit niet het geval. Daarbij is de toplaag van een gietvloer ook nog eens antibacterieël.

Waterdicht

Onze Pu-gietvloeren zijn vloeistofdicht, water en andere vloeistoffen trekken er dus niet in en je kunt de vloer ook makkelijk afnemen met een dweil of vochtige doek. Ook morsen bij de waterbak is dus geen probleem bij een Pu-gietvloer.

Gemakkelijk schoon te maken

Doordat gietvloeren vlak en naadloos zijn, zijn deze gemakkelijk schoon te houden. Voor honden haren en vuil kun je de Swiffer of stofzuiger met zachte borstel gebruiken. Wanneer je grondiger wilt schoonmaken kun je de vloer gemakkelijk dweilen. In onze showroom gebruiken wij hiervoor de GreenSpeed met sprenkler steel, hierdoor gaat dweilen nog sneller.

Veroorzaakt een hond krassen op je gietvloer?

Een Van Hollandse Bodem gietvloer schaf je aan om jarenlang plezier van te hebben. Je wilt dan niet dat er krassen van de nagels van je hond zichtbaar zijn.

Krassen in een gietvoer zijn niet volledig te voorkomen, net als alle andere vloertypen kan een gietvloer ook krassen, maar er zijn veel oplossingen om krassen te voorkomen of beperken.

Denk hierbij aan een grote inloopmat, om zand en steentjes niet in aanraking te laten komen met je gietvloer. Ook het gebruik van vilt onder stoelen die veel verschoven worden kan krassen voorkomen. 

Wat betreft honden is het afhankelijk van het gewicht, de conditie van de nagels en hoe druk ze spelen of ze krassen kunnen veroorzaken in de gietvloer. Over het algemeen zijn de ervaringen van onze klanten met honden goed. Verzorg de nagels van de hond goed, zodat deze niet te scherp worden en probeer het ”wild” spelen vooral buiten te doen. Op deze manier gaan honden en een gietvloer prima samen.

Goed om te weten is ook dat de laklaag van je gietvloer vervangen kan worden. Mocht je je na een paar jaar dus toch storen aan bepaalde krasjes, kun je een nieuwe laklaag aan laten brengen en is je vloer weer als nieuw.

Microcement of PU-gietvloer

Onze Pu-gietvloeren zijn beter geschikt voor honden dan onze microcement vloeren. Pu-gietvloeren zijn vloeistofdicht en gemakkelijk schoon te maken. Een microcement vloer is iets lastiger schoon te houden en watervlekken rond een drinkbak zullen op ten duur zichtbaar worden door het kalk wat zichtbaar blijft uit het water.

Kortom je kunt dus prima voor een gietvloer kiezen wanneer je honden hebt, krassen zijn niet te voorkomen, maar dat is met geen enkele vloer en onze gietvloeren zijn bijzonder hygiënisch en goed schoon te maken.