De trendkleuren voor 2020 zijn bekend

Toekomst kleuren

Zodra de laatste maanden van het jaar aanbreken worden de trendkleuren voor volgend jaar weer bekend gemaakt. Trendwatchers hebben de ontwikkelingen in zowel mode als interieur van afgelopen jaar gevolgd en voorspellen de trends voor komend jaar. In dit blog lees je meer over welke kleuren het in 2020 zouden moeten gaan maken.

Flexa Kleur van het Jaar 2020: Tranquil Dawn

In Nederland kunnen niet om de Flexa Kleur van het jaar heen. Al meerdere jaren op rij hebben zij bewezen kleurtrends perfect te kunnen voorspellen. Elk jaar komen Flexa-kleurspecialisten van het Global Aesthetic Center, internationale designexperts en architecten bij elkaar om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken.

Vervolgens gaan ze aan de slag om deze inzichten te vertalen naar één hoofdkleur voor 2020. Vanuit deze Kleur van het Jaar creëren ze vervolgens vier prachtige paletten. In 2020 gaat er een nieuw decennium van start. Een nieuw begin. Onze wereld wordt steeds hectische en digitaler. We voelen een drang naar bezinning en hartelijkheid. De Flexa kleurexperts hebben zich daarom laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht en als verwijzing naar een rustig ochtendgloren de nieuwe tint Tranquil Dawn ontwikkeld.

Deze veelzijdige Kleur van het Jaar 2020 lijkt te veranderen op basis van de tinten waar deze mee wordt gecombineerd. Het effect is heel anders binnen warme, neutrale, zachte of felle paletten. Tranquil Dawn ligt net als de ochtendlucht in het midden tussen groen, blauw en grijs. De perfecte kleurtrend voor 2020.

Histor trendkleur 2020: Chinese Porcelain

Ook Histor herkent het verlangen naar rust. Chinese Porcelain is een mix van kobalt- en inktblauw en straalt kalmte en rust uit, aldus Annette Høj Vraa, Histor-kleurstyliste. ‘We verlangen naar echtheid en een levensstijl die rust geeft. Blauw geeft je het gevoel dichterbij de natuur te zijn; denk aan de lucht en de zee. Het is een serene tint in iedere omgeving.’

Chinese Porcelain is een rijke, frisse en tegelijkertijd traditionele tint die past bij veel accentkleuren. In de slaapkamer bijvoorbeeld met kraakhelder wit beddengoed. In de woonkamer oogt het prachtig bij andere blauwtinten en fluwelen meubels, evenals met natuurtinten als Gingercake. Favoriet bij Histor om Chinese Porcelain mee te combineren zijn geeltonen in de vorm van fluwelen kussens of gordijnen. De Trendkleur van 2020 gaat bovendien heel mooi samen in combinatie met leren accenten en zanderige poedertinten.

Van Hollandse Bodem kleuren

Van Hollandse Bodem gietvloer kunnen in alle kleuren worden gemengd. Wellicht zijn deze kleuren wat trendgevoelig voor een vloer die jaren blijft liggen. Maar je vloer combineren met deze trendkleuren op de muren kan natuurlijk ook! Kom eens langs in onze showrooms en laat je inspireren door alle mogelijke kleuren gietvloeren.