De kindvriendelijke gietvloer

Waarom een gietvloer?

Een PU-gietvloer is niet alleen naadloos, stijlvol en duurzaam. De vloer is ook nog eens bijzonder kindvriendelijk. Tegenwoordig wordt er bij het inrichten van een huis toch vooral gekeken naar ”wat vinden we mooi?”. Of iets praktisch is bekijken we vaak pas daarna. Met een gietvloer combineert u mooi en praktisch. De vloer is;

 • Naadloos
 • Vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • In alle gietvloer kleuren verkrijgbaar
 • Slechts 3mm dik, en dus perfect met vloerverwarming
 • Verkrijgbaar met en zonder vleug
 • Elastisch, dus heeft een scheuroverbruggende werking
 • UV-bestendig
 • Heeft een geluiddempende werking
 • Duurzaam
 • Volledig geproduceerd uit emissievrije producten en plantaardige olieen

De voordelen voor kinderen

Doordat de vloer elastisch is voelt hij prettig aan wanneer je er op zit. Zelfs al is er geen vloerverwarming, voelt de vloer niet koud aan. Een gietvloer neemt de omgevingstempratuur aan. Om op te spelen is dit dus heerlijk. Dat de vloer naadloos en vloeistofdicht is, is met kinderen ook niet onbelangrijk. Knoeien met eten of drinken en spelen is dus geen probleem op deze vloer. De voordelen van de geluiddempende werking hoeven wij met kinderen ook niet uit te leggen 😉

Kindvriendelijk - Inspiratie

Milieubewust

Anders dan bij sommige andere vloeren is een gietvloer gemaakt van emissievrije producten. De vloer bevat dus geen weekmakers of schadelijke dampen, zoals dat bij bijvoorbeeld pvc vloeren wel het geval kan zijn. Aangezien je veel tijd op je vloer doorbrengt is het van belang dat er zo min mogelijk emissies zijn. Helaas zijn er nog geen Europese normen voor emissies. Sommige landen hebben een eigen norm ingesteld, maar die zijn dan weer per land verschillend. Nederland heeft nog geen eigen norm ingesteld.

Wanneer je kinderen op de vloer spelen heb je natuurlijk het liefst helemaal geen schadelijke dampen in huis. Bij een gietvloer is dit probleem niet aan de orde.

Kindvriendelijke omgevingen

De bovenstaande voordelen maken een gietvloer ook een bijzonder geschikte vloer voor intensief gebruik. Zeker als omgevingen ook kindvriendelijk moeten zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan kinderdagverblijven, scholen en indoorspeeltuinen. De eigenschappen; naadloos, onderhoudsvriendelijk, vloeistofdicht, duurzaam en ook nog eens vrij van schadelijke dampen maken een gietvloer heel geschikt voor dit soort openbare ruimten. En alle denkbare kleuren zijn mogelijk, ook qua vormgeving zijn er dus beperkingen, zelfs vlokjes of glitters kunnen worden verwerkt in de vloer.

Benieuwd naar deze vloer die zowel stijlvol als kindvriendelijk is?

Kom eens langs in onze showroom en ervaar het materiaal zelf. Uiteraard zijn  kinderen ook welkom om de vloer eens uit te proberen.