Van Hollandse Bodem badkamers in een oude school

Gietvloer & microcement in combinatie met hout

Een oude karakteristieke school ombouwen tot woonhuis, het klinkt als een droom, maar voor deze klant werd het werkelijkheid. Enkele weken terug is de verbouwing afgerond en mochten wij, inclusief camera, het eindresultaat bewonderen.

Oude details in combinatie met strakke wanden & vloeren

Het oude pand is van zichzelf bijzonder sfeervol met de oude details, authentieke deuren en hoge indrukwekkende ramen. Toch moest er veel gebeuren om deze school “leefbaar” te maken. De bewoners zijn er jaren mee bezig geweest. Tekeningen en ideeën zijn bijgeschaafd tot deze helemaal naar wens waren. Dit zie je nu duidelijk terug in het eindresultaat. Het geheel klopt en sluit prachtig op elkaar aan. Oude details zijn behouden gebleven en ondanks de hoge plafonds in sommige vertrekken is het interieur heel warm en sfeervol.

In de badkamers is gekozen voor een frisse, stoere combinatie van een gietvloermicrocement, hout en wit sanitair. De indeling is zowel speels als praktisch en een mooi detail is het met microcement afgewerkte bankje onder de douche.

In de toiletten is gekozen voor zwarte kranen en accessoires. Door het materiaal-en kleur gebruik oogt het geheel krachtig en stoer. Ook hier zijn de authentieke deuren opgeknapt en herplaatst. De strakke gietvloeren in de toiletten en badkamers combineren ook mooi met de warme houten vloer in de rest van het interieur. Achter in de woning is ook nog één van de vele authentieke toiletten van de oude school behouden gebleven.

Zelf een gietvloer en microcement combineren?

Mocht je ook verbouwplannen hebben en benieuwd zijn naar de mogelijkheden van gietvloeren en/of microcement? Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom.