Alles over de nieuwe trend: microcement in uw interieur

Alles over de nieuwe trend: microcement in uw interieur

Microcement is een nieuwe trend in interieur.Beton en gietvloeren waren al populair, zeker in industriële interieurs, en microcement beloofd een volgende grote hit te worden. Het materiaal is dan ook prachtig. Wie op zoek is naar een stoere uitstraling die verfijnder is dan beton, kiest voor microcement.

Wat is microcement

Microcement vloer- en wandafwerking wordt in Spanje al veel langer toegepast dan in Nederland. Het materiaal lijkt op beton, maar wordt met de hand aangebracht in plaats van gegoten. Het handmatig uitsmeren is puur vakmanschap en levert structuur op, waardoor een vloer of wand van microcement een mooie, levendige uitstraling krijgt. Een microcementen vloer ziet er robuuster uit dan een kunststof vloer, maar minder grof dan beton.

Microcement in uw interieur

Met microcement kunnen unieke finishes voor vloeren, muren en meubels (denk bijvoorbeeld aan keukenbladen) gecreëerd worden. Door een watervaste stuclaag kan microcement ook in badkamers, keukens en zelfs zwembaden worden gebruikt.
Het aanbrengen van microcement is ambachtelijk werk. De vakman kan verschillende aanbrengtechnieken toepassen en zo een grof en robuust oppervlak construeren, of juist een hele strakke afwerking.
Denkt u dat een betonsoort altijd grijs is? Niets is minder waar: er zijn maar liefst 40 kleuren microcement beschikbaar. Een perfecte macht met uw interieur is dus niet ondenkbaar.

Microcement is overal toepasbaar

Microcement is een zeer flexibel product wat eindeloze mogelijkheden biedt voor uw interieurprojecten. Het kan op elke stabiele ondergrond worden aangebracht: beton, tegels, marmer, hout of MDF. Een laag microcement is slechts 2 tot 3 mm dik, bij toepassing op de vloer is aanpassing van deuren dus vaak niet nodig. Ook de combinatie met vloerverwarming is geen probleem.

Waarom kiezen voor microcement

Bent u op zoek naar een industriële maar toch verfijnde uitstraling voor uw interieur? Dan is vloer- of wandafwerking met microcement zeker iets voor u.
Het heeft de volgende voordelen:

  • Prachtige, levendige uitstraling
  • Naadloos: geen vieze voegen of vuilophoping
  • Beschikbaar in maar liefst 40 kleuren
  • Natuurlijk product, zonder gevaarlijke stoffen bij verwerking
  • Bestand tegen water en hitte
  • Geschikt voor iedere ruimte, zowel binnen als buiten
  • Duurzaam en onderhoudsvrij

Als specialisten op het gebied van bijzondere vloer- en wandafwerking hebben wij microcement direct in onze collectie opgenomen. Het microcement wat Van Hollandse Bodem levert is afkomstig van een Spaanse leverancier met ruim 10 jaar ervaring. Zo weten wij zeker dat we topkwaliteit microcement bieden.

Heeft u vragen over of interesse in microcementen wand- of vloerafwerking, stelt u dan gerust uw vraag aan onze vakmensen.