De hipste vloer bij de woontrend van 2016: betonlook gietvloer

woontrend van 2016: betonlook gietvloer

‘Natuurlijk wonen’ was een van de grootste woontrends van 2015 en we nemen voorlopig nog geen afscheid van deze stijl. Het gebruik van natuurlijke materialen in het interieur is hip! Denk hierbij aan woonaccessoires en vloer- en wandafwerkingen van hout, steen of beton. De meest gewilde vloer van het moment is dan ook de betonlook gietvloer.

Beton in interieurs

Het gebruik van beton in huiselijke of zakelijke interieurs is razend populair geworden. De rauwe uitstraling ervan staat dan ook prachtig in een moderne inrichting. Er zijn inmiddels woonaccessoires en wand- en vloerafwerkingen met een betonlook. Een echt betonnen vloer is echter weinig comfortabel. Wilt u toch de rauwe, industriële uitstraling voor uw interieur, ga dan voor een gietvloer met betonlook.

Combineer de voordelen van beton en een gietvloer

Een betonlook gietvloer ziet er uit als beton, maar voelt toch warm en comfortabel aan. Net als een gietvloer wordt deze vloer gegoten, maar daarna wordt deze met de hand afgewerkt. De kenmerkende uitstraling van beton wordt gecreëerd door twee kleuren door elkaar te mengen. De vloer heeft een natuurlijke, rustieke sfeer, strak en industrieel. Een perfecte basis voor een stoere inrichting!

Een betonlook gietvloer combineert de voordelen een gietvloer en beton, een recept voor succes dus. De vloer is gemaakt van kunststof. Dat voelt niet alleen aangenaam aan, het is ook gemakkelijk te onderhouden. Schoonmaken met een stoffer of afnemen met een vochtige doek is al voldoende. Bovendien kan de gietvloer over vloerverwarming worden gelegd. En in tegenstelling tot een vloer van beton is een betonlook gietvloer slijtvast, duurzaam, vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Een betonlook gietvloer: trendy en voordelig

Het gemêleerde uiterlijk van een betonlook gietvloer past helemaal bij de ‘natuurlijk wonen’ woontrend en de populaire industriële interieurs. En omdat een gietvloer zoveel voordelen heeft, zal de populariteit van deze vloer voorlopig nog niet afnemen. Wist u trouwens dat een betonlook vloer niet per definitie grijs hoeft te zijn? Er zijn uiteenlopende kleuropties mogelijk. Een perfecte match met uw interieur is dus zeker niet ondenkbaar!