gietvloer woonkamer

Gietvloer woonkamer

Van Hollandse Bodem heeft een passie voor gietvloeren en dat is niet voor niets. Door de veelzijdigheid van het materiaal en de kennis van onze vakmensen kunnen we voor elke woonkamer weer een vloer naar wens creëeren. Dat maakt ons werk zo mooi. Wij gaan voor het beste, voor jou!

Afspraak maken

Bekend van

Gietvloer woonkamer collectie

Gietvloer zand
New
Gietvloer velvet
New
Gietvloer schaduw
New
Gietvloer oester
New
Gietvloer linnen
New
Gietvloer kiezel
New
Gietvloer kalksteen
New
Gietvloer Greige
New
Gietvloer canvas
New
Gietvloer kleur 50
Gietvloer kleur 51
Gietvloer kleur 53
Gietvloer kleur 56
Gietvloer kleur 57
Gietvloer kleur 58
Gietvloer kleur 59
Gietvloer kleur 60
Gietvloer kleur 61
Gietvloer kleur 62
Gietvloer kleur 63
Gietvloer kleur 64
Gietvloer kleur 65
Gietvloer kleur 66
Gietvloer kleur 67
Gietvloer kleur 68
Gietvloer kleur 69
Gietvloer kleur 70
Gietvloer kleur 71
Gietvloer kleur 73
Gietvloer kleur 74
Gietvloer kleur 75
Gietvloer kleur 76
Gietvloer kleur 77
Gietvloer kleur 78
Gietvloer kleur 79
Toon meer kleuren
Gietvloer zand
Gietvloer velvet
Gietvloer schaduw
Gietvloer oester
Gietvloer linnen
Gietvloer kiezel
Gietvloer kalksteen
Gietvloer Greige
Gietvloer canvas
Gietvloer kleur 50
Gietvloer kleur 51
Gietvloer kleur 53
Gietvloer kleur 56
Gietvloer kleur 57
Gietvloer kleur 58
Gietvloer kleur 59
Gietvloer kleur 60
Gietvloer kleur 61
Gietvloer kleur 62
Gietvloer kleur 63
Gietvloer kleur 64
Gietvloer kleur 65
Gietvloer kleur 66
Gietvloer kleur 67
Gietvloer kleur 68
Gietvloer kleur 69
Gietvloer kleur 70
Gietvloer kleur 71
Gietvloer kleur 73
Gietvloer kleur 74
Gietvloer kleur 75
Gietvloer kleur 76
Gietvloer kleur 77
Gietvloer kleur 78
Gietvloer kleur 79

Gietvloer kleur

Vraag een vrijblijvende offerte voor deze kleur op of plan een gratis kleuradvies in.

Woonkamer gietvloeren in verschillende stylen

Ben je op zoek naar een gietvloer betonlook voor jouw woonkamer? Dan merk je al gauw dat er uiteenlopende aanbieders en prijzen zijn. Er zijn dan ook verschillen in gietvloeren. Een gietlaag kan gemaakt worden met epoxy of polyurethaan.

Epoxy is bijvoorbeeld niet scheuroverbruggend of UV-bestendig. Dat is prima geschikt voor de garage maar niet als woonvloer in jouw nieuwe woning. Onze alifatische polyurethanen zijn daarentegen scheuroverbruggend en UV stabiel. Dit is uitermate geschikt om jarenlang zorgeloos plezier van te hebben.

Blanco canvas voor woonkamer gietvloer

Onze gietvloeren zijn geschikt voor het hele huis, dus ook voor de woonkamer. Een groot voordeel van een gietvloer in de woonkamer is dat het een mooie, strakke basis vormt voor elke interieurstijl. Of je nu gaat voor een modern, landelijk, Scandinavisch, bohemian of industrieel interieur, het komt mooi uit op een neutrale, naadloze vloer. Een gietvloer wordt al snel gelinkt aan een modern of industrieel interieur, maar er is zoveel meer mogelijk.

Doordat dit type vloer zo strak is, kun je het zien als een blanco canvas. Hierop kun je jouw interieurwensen zelf vormgeven. De naadloze vloer laat andere materialen extra tot hun recht komen, een robuuste houten tafel, een grote plant, fijn textiel van de gordijnen, het komt allemaal ''tot leven'' op onze gietvloeren. Doordat de basis rustig is, kun je eindeloos combineren met meubels, kleuren en materialen. Ook zien we in woonkamers dat onze gietvloeren veel worden gedecoreerd met sfeervolle vloerkleden in diverse stijlen.

Woonkamer gietvloeren voor een ruimtelijk effect

Juist in de woonkamer is het fijn om ruimte te creëren. Een ruime zithoek en misschien ook nog een eethoek. Er is geen andere vloer die je woonkamer zo ruim laat ogen als een gietvloer. Door het strakke uiterlijk en het naadloze karakter van dit type vloer, lijkt iedere ruimte groter.

Een naadloze vloer heeft hiernaast ook een verbindende factor. In de woonkamer wordt de verbondenheid versterkt, door dezelfde naadloze vloer. Maar wanneer deze doorloopt in het gehele huis, zal dit ook eenheid en verbondenheid creëren.

gietvloer woonkamer

Wil jij:

  • de juiste gietvloer voor jouw budget;
  • een gietvloer waar je jarenlang plezier van hebt;
  • materialen naar keuze van gietvloer betonlook woonkamer tot microcement
  • kwalitatief advies van specialisten;
  • een gietvloer door vakmensen met 25 jaar ervaring?

Dan kiest je voor een gietvloer van Van Hollandse Bodem! Neem contact op of kom langs in onze showroom.

Afspraak maken

Woonkamer gietvloer voordelen

Aangename temperatuur

Onze gietvloeren nemen de temperatuur aan van de omgeving, ze zullen dus niet snel koud aanvoelen, zoals bijvoorbeeld een tegel vloer. Daarnaast zijn vloerverwarming en onze slechts 3mm dunne gietvloeren een goede combinatie. Het materiaal geleidt de warmte goed en doordat het systeem zo dun is werkt de vloerverwarming optimaal en snel. In de woonkamer is het toch prettig om geen koude voeten te hoeven hebben.

Kindvriendelijk woonkamer gietvloer

In de woonkamer wil je ook dat kinderen lekker kunnen spelen. Onze Pu-gietvloeren voelen zacht en aangenaam aan. Ze zijn ook enigszins flexibel, dit maakt ze perfect om lekker op te spelen. Je hoeft niet bang te zijn met knoeien of morsen, want onze Pu-gietvloeren zijn vloeistof dicht, extra kindvriendelijk dus. Hiernaast laten de vloeren zich makkelijk schoonmaken. Ook zijn onze vloeren emissievrij, dat wil zeggen dat er geen schadelijke stoffen of dampen vrijkomen, ook niet de toegestane hoeveelheid, gewoon niets.

Duurzame woonkamer gietvloeren

Nog een groot voordeel van dit type vloer is de levensduur. Van Hollandse Bodem gietvloeren gaan wel 10 tot 20 jaar mee. De materialen waar wij mee werken zijn inmiddels zo goed doorontwikkeld dat je slijtage als ''looppaden'' niet ziet. Wanneer je na enkele jaren de laklaag wil vervangen is het ook mogelijk om de bovenste laag op te schuren en de laklaag opnieuw aan te brengen.

Als je op zoek bent naar een dunne vloer die over je bestaande vloer heen gelegd kan worden is een gietvloer ook zeer geschikt. Mits de ondervloer vast ligt.

Onderhoudsvrij en gemakkelijk te reinigen

Een Pu-gietvloer hoef je niet te onderhouden. Zeker bij een groot oppervlak als een woonkamer is dit een fijne bijkomstigheid. Dagelijks kun je een gietvloer gemakkelijk schoonhouden met een Swiffer of stofzuiger met tapijtborstel. Dweilen doe je met een beetje gietvloerreiniger en water. Dit reinigingsmiddel is speciaal ontwikkeld voor dit type vloer en maakt schoon en ontvet.

Zelf maken wij onze gietvloeren graag schoon met de ''Greenspeed'' een dweil, waarbij je de gietvloerreiniger en het water in de steel van de dweil doet en als het ware op de vloer ''sprayt'', zo ben je sneller klaar dan dat je met een emmer en dweil werkt.

gietvloer woonkamer

Gietvloer woonkamer kosten

De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van het totaal af te nemen oppervlak. Is het oppervlak klein? Dan is een gietvloer vrij kostbaar, wij moeten er namelijk een werkweek lang iedere dag voor terugkomen om een laag aan te brengen.

Is het oppervlak groot, dan neemt de vierkante meter prijs per 10m2 meer af en is de prijs van een gietvloer gemiddeld vergeleken met andere vloeren. Wanneer je prijzen wilt gaan vergelijken is het belangrijk dat je dezelfde kwaliteiten vergelijkt. Gietvloeren zijn er in diverse prijsklassen, maar de kwaliteit is niet altijd hetzelfde.

Benieuwd naar wat een gietvloer voor jouw woonkamer kost? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op.

Offerte aanvragen

Gietvloer kleuren woonkamer

Onze gietvloeren zijn leverbaar in de kleuren uit onze collectie, maar daarnaast kunnen we ook alle kleuren voor je maken en mengen. Je kunt zelf aangeven of je een effen vloer wilt of één met vleug/betonlook. Je kunt dan ook zelf bepalen of de vleug goed zichtbaar is en druk oogt of juist heel licht subtiel aanwezig is.

Te veel keus en twijfel je over de kleur? Plan dan een gratis kleuradvies en we helpen je bij het vinden van de juiste kleur. Ook is het mogelijk om onze kleurstaaltjes mee te nemen naar huis.

Van Hollandse Bodem

Duurzaamheid en kwaliteit zijn een bewuste keuze voor ons. We onderscheiden ons door uitsluitend te werken met hoogwaardige materialen, zodat je jarenlang probleemloos plezier kan hebben van jouw vloer. Daarnaast werken we alleen met gedreven vakmensen om met zekerheid de kwaliteit te kunnen leveren die we onszelf ten doel stellen.