Wat is het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer

Gietvloer versus Coatingvloer

Niet iedere vloer die gegoten lijkt is een gietvloer. Er is nogal eens verwarring tussen coatingvloeren en gietvloeren. In dit blog leggen we de verschillen uit.

Dikte materiaal

Het grote verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer is de dikte. Waar een gietvloer uit verschillende lagen is opgebouwd en 3 mm dik is, bestaat een coating uit slechts twee laag, die nog geen 1mm dik is. Een coating is ook ondervloer volgend. Doordat een coating dunner is, blijven de structuur en de oneffenheden van de ondergrond zichtbaar. De ondervloer wordt als het ware “geverfd” met een dunne, waterdichte coatinglaag.

Verschil coatingvloer en gietvloer
Toepassingen

Gietvloeren zijn bijzonder geschikt voor woningen. Ze zijn elastisch, waterdicht, UV-bestendig en duurzaam. Coating vloeren worden ook wel toegepast in interieurs, maar hier zijn wij geen voorstander van. Zoals hierboven al genoemd, blijft de structuur van de ondervloer zichtbaar en dus ook scheuren en oneffenheden. Esthetisch gezien is het materiaal ook niet vergelijkbaar met een gietvloer.

Coating vloeren adviseren wij wel voor garages en berging-ruimten. Deze ruimtes hoeven er meestal niet zo “gelikt” uit te zien als de rest van het interieur. Dat de structuur van de ondervloer dus nog zichtbaar is, is in deze ruimtes meestal niet zo’n probleem. Maar een vloeistofdichte en stofvrije vloer in de garage of berging is wel heel prettig. Daarnaast kan de coating op kleur gemaakt worden. Dit maakt het mogelijk om de kleur van de gietvloer door te laten lopen in bijvoorbeeld de garage.

Prijsverschil

Nu we hebben uitgelegd wat de verschillen zijn tussen een gietvloer en een coatingvloer zijn de prijsverschillen waarschijnlijk ook beter te begrijpen. Een coating is slechts twee lagen ipv van vier (van de gietvloer) en heeft dus een heel ander prijskaartje. Deze manieren van afwerken zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken en dus de gietvloer prijzen ook niet.

Ervaar zelf een gietvloer

In onze showrooms kun je een gietvloer zelf ervaren op grote oppervlakken. Daarnaast bieden wij ook passende coatings aan voor de berging en garagevloer.