Binnenkijken bij....

een Utrechtse splitlevel woning

Architect Jasper Smits ontwierp deze betonnen splitlevel woning met notenhouten trappenhuis in Utrecht. Het project noemt hij ''ZigZag''. Van Hollandse Bodem bracht op alle verdiepingen van dit bijzondere project de gietvloeren aan, we nemen je graag even mee naar binnen.

Het nieuwbouwproject is gebouwd op het voormalige veemarkt terrein en bijzonder is dat de kavels enkel een tuin aan de voorzijde hebben. Aan de achterzijde grenzen ze aan het water. Dit unieke stedenbouwkundige principe was voor Architect Jasper Smits de aanleiding tot een andere indeling van de begane grond. Het deed hem denken aan vroeger.

Als hij dan achterom door de achtertuin het ouderlijk huis binnenkwamen was daar nooit een hal met een toilet en een meterkast, maar kwam je direct de woning binnen. Hier heeft hij nu bewust ook voor gekozen bij het ZigZag project. Toilet, berging, trap en keuken zijn gecentreerd in de woning, waardoor zowel aan de voor als achterzijde van de woning voldoende ruimte ontstaat voor een eettafel of een zithoek.

Lees verder
 Jasper Smits Interieur Utrecht Splitlevel
 Jasper Smits Splitlevel woning gietvloer
 Gietvloer interieur splitlevel
 Interieur splitlevel
 Jasper Smits Interieur Utrecht Splitlevel
 Jasper Smits Splitlevel woning gietvloer
 Gietvloer interieur splitlevel
 Interieur splitlevel

Splitlevel

De splitlevel woning heeft acht verdiepingen die gescheiden worden door een vide met een indrukwekkend houten trappenhuis. Er is een afwisseling gemaakt tussen open ruimten en afgesloten ruimten, zoals bijvoorbeeld de badkamer.

Bij de indeling heeft Smits ook rekening gehouden met de lichtinval en bepaalde delen opengehouden, om zo de winterzon naar binnen te halen. De grote ramen aan de achterzijde geven een prachtig uitzicht op het groen langs het water. Dit zicht benadrukt het vrije gevoel.

Zorgvuldig gekozen materialen

De betonnen wanden zijn volledig in het zicht gehouden en worden gecombineerd met contrasterende materialen als warm notenhout, gestoffeerde meubels en onze strakke Van Hollandse Bodem pu-gietvloer.

Meer informatie