Een gietvloer aanbrengen over siergrind

Is een gietvloer mogelijk over siergrind?

Regelmatig krijgen wij vragen over de mogelijkheden qua ondervloeren bij een gietvloer.

In dit blog gaan we in op het aanbrengen van een gietvloer over tegels of een siergrindvloer.

Siergrind, ook wel interieurgrind, woongrind, grindvloer en natuursteentapijt genoemd is zeer sterk en slijtvast. Dankzij deze eigenschappen zie je het materiaal nogal eens in looppaden of openbare ruimten die intensief worden gebruikt.

gietvloer siergrind - inspiratie

Moeilijk te verwijderen

Een grindvloer is veelal opgebouwd uit natuurlijk siergrind in combinatie met epoxyhars, erg sterk, maar hierdoor moeilijk te verwijderen. De combinatie van grind en epoxyhars die ook nog eens goed hecht aan de ondervloer zit altijd muurvast. Wanneer je kiest voor een Van Hollandse Bodem gietvloer is dit echter geen enkel probleem. Er hoeven geen machines in huis te worden gehaald om de vloer te verwijderen. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe we een siergrindvloer moeten voorbewerken. We zetten de siergrind ondervloer dicht en daarna brengen we de gietlaag, in kleur naar keuze, aan.

Deze is slechts 3mm dik, dus het verschil in hoogte is minimaal. Het verschil in uitstraling is daarentegen groot, de vloer is strak, glad en eigentijds. Indien gewenst kunnen wij ook een vleug/ gietvloer betonlook aanbrengen in de gietlaag.

Door een gietvloer aan te brengen over siergrind krijgt de vloer een totaal andere uitstraling

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer over een grindvloer? Uiteraard lichten we de mogelijkheden graag toe, maar dat een gietvloer over een grindvloer aangebracht kan worden staat vast.