Gietvloer prijs

De gietvloer prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals materiaal, arbeid en de staat van de ondervloer. Ook het aantal vierkante meters kan van invloed zijn.

Van Hollandse Bodem begrijpt dat het als consument af en toe lastig is om een goede keuze te maken tussen de vele aanbieders. Op internet worden er gietvloer prijzen genoemd van €30,00 tot € 130,00 per m². Daarom is het belangrijk om appels met appels te vergelijken.

Zo is het materiaal bepalend voor de prijs, maar ook het serviceniveau en de ervaring van onze vakmannen. Epoxy is bijvoorbeeld een goedkoper materiaal dan polyurethaan, maar heeft ook andere eigenschappen. Zo kan dat bijvoorbeeld verkleuren.

Tot slot weten wij dat het belangrijk is de ondervloer vooraf goed te checken en vocht te meten, dit zit ook allemaal bij onze prijs inbegrepen.

Gietvloer prijsopbouw

Al vanaf 45,- euro per m2

Wat is de prijs van een gietvloer?

Online zijn er grote verschillen te zien bij de prijzen van gietvloeren. Om de juiste keuze te maken leggen wij hieronder uit hoe de prijs van een gietvloer is opgebouwd. En welke factoren hier invloed op hebben.

Voor de juiste gietvloer is het verstandig om goed na te denken hoe je de vloer gebruikt en wat voor soort gietvloer je zou willen.  Hieronder een overzicht van de soorten gietvloeren en bijbehorende prijzen.

ProductToepassingEigenschappenSamenstellingLaagdikte Prijs m2
PU-gietvloer Woningen Horeca Winkels ZorginstellingenComfortabel Vloeistofdicht Onderhoudsvriendelijk Elastisch Naadloos Veel kleurenPolyurethaan3mmVanaf; €45,00
Cement gebonden gietvloerWoningen Wandafwerking Badkamers Stoere uitstraling Naadloos Kan op vloer en wandCement en harder2mmVanaf; €45,00
Decoratieve wandafwerkingWoningen Horeca Winkels Unieke natuurlijke uitstraling NaadloosKalkpleister en was1mmVanaf; 40,00
VloercoatingWoningen Horeca Winkels GaragevloerenVloeistofdicht Industriële uitstraling Naadloos Kan op kleurEpoxy met polurethaan1mmVanaf; €20,00
Metall StucWoningen Horeca WinkelsLuxe en unieke uitstraling Naadloos Metalen met hars en harder1mmVanaf; €300,00

Factoren die invloed hebben op de gietvloer prijs

De belangrijkste factoren voor de prijs van een gietvloer zijn:

  • Materiaal
  • Arbeid
  • Ondervloer
  • Vakmanschap en service

Het materiaal van de gietvloer

Er zijn verschillende soorten materialen. Bijvoorbeeld Epoxy, Polyurithaan ( PU) of een combinatie van de twee. Daarnaast zijn er ook duurdere en goedkopere soorten hiervan. De goedkopere varianten zijn vaak niet Uv-bestendig en krasgevoeliger.

De keuze voor de verschillende materialen hangt af van het gebruik. Voor industrieel gebruik is scheur- en krasgevoeligheid wellicht geen probleem. Maar als je thuis een vergeelde gietvloer hebt door zonlicht, dan is dan is dat natuurlijk zonde.

Aangezien wij voornamelijk het uiterlijk van de gietvloer belangrijk vinden, werken wij alleen met de Uv-bestendige PU-vloer, zodat verkleuren van een gietvloer verleden tijd is. Het flexibele karakter van een elastische PU-vloer zorgt ervoor dat dit materiaal scheur overbruggend werkt.

Deze flexibele, Uv-bestendige kwaliteit is wel prijziger, maar daarentegen ook duurzamer. Hij gaat zo'n 15 tot 20 jaar mee.

Arbeidskosten van een gietvloer

De arbeidskosten zijn een andere factor die invloed heeft op de prijs van gietvloeren. Aangezien wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben werken wij met een vierlaags systeem. Dit systeem wordt op vier aaneengesloten dagen aangebracht.

De reiskosten dienen uiteraard ook berekend te worden. We komen dus ook vier keer op locatie, dus hoe meer vierkante meters des te gunstiger de vierkante meter prijs is.

Ondervloer

Verschillende ondervloeren hebben ook invloed op de prijs van een gietvloer. Een vlakke cementvloer is gunstig. Afgezien van kleine scheurtjes is dit een prima basis voor een gietvloer.

Bij een tegelvloer is dit anders. De tegels worden dan eerst opgeschuurd en de voegen moeten worden dichtgezet. Een gips gebonden vloer moet ook voorbehandeld worden.

Ditzelfde geldt voor een houten ondergrond. De houten ondervloer dient vormvast te worden gemaakt met bijvoorbeeld fermecel platen. Daarna zullen wij dit nog moeten egaliseren.

Al het extra werk zal in een offerte worden uitgelegd. Wij gaan alleen voor het mooiste resultaat!

gietvloer prijs

Vakmanschap en service

De ervaring van leert dat vakmanschap geen standaard is in onze branche. Het blijft handwerk en dient uiterst secuur te worden aangebracht. Iedere laag mag niet te snel, maar ook zeker niet te langzaam worden aangebracht. Onze gietvloeren worden enkel aangebracht door mannen met tientallen jaren ervaring.

Voor een zo goed mogelijk resultaat is het bij ons ook de standaard dat we van tevoren de ondervloer inspecteren. Ook nemen we meerwerk door, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Zorg dat u goed geïnformeerd een offerte aanvraagt. Kom bij ons langs in de showroom voor uitleg, kleuradvies en kleurstalen.

gietvloer prijs

Wil je:

  • de juiste gietvloer voor je budget;
  • een gietvloer waar je jarenlang plezier van hebt;
  • kwalitatief advies van specialisten;
  • een gietvloer van vakmensen met 15 jaar ervaring?

Dan kies je voor een gietvloer van Van Hollandse Bodem! Neem contact op of kom langs in onze showroom.

Gietvloeren van Van Hollandse Bodem

Duurzaamheid en kwaliteit zijn een bewuste keuze voor ons. We onderscheiden ons door uitsluitend te werken met hoogwaardige materialen, zodat je jarenlang probleemloos plezier kunt hebben van je vloer.  Voor zowel particulieren als bedrijven. We werken alleen met gedreven vakmensen om met zekerheid de kwaliteit te kunnen leveren die we onszelf ten doel stellen.