gietvloer-over-een-tegelvloer-header

Gietvloer over een bestaande tegelvloer

In principe kan een gietvloer over bijna elk type ondergrond gegoten worden. Hierdoor is het mogelijk om een gietvloer over een bestaande tegelvloer heen te gieten, zonder dat je inlevert op het strakke uiterlijk van de vloer. Dit geldt voor zowel een betonlook gietvloer als voor een microcement gietvloer.

Vaak is het wel nodig om de tegelvloer, in tegenstelling tot een kale ondervloer, voor te behandelen om een strakke en egale gietvloer te realiseren.

Afspraak maken

Egale ondervloer is de basis

Een gietvloer past in bijna elk interieur, van klassiek tot modern. Het is een vloer die wordt gegoten, waardoor er een strakke, egale en naadloze vloer ontstaat. Bovendien zijn gietvloeren slijtvast, waardoor ze een lange levensduur hebben. Het is echter wel belangrijk dat de ondervloer, waar de gietvloer overheen gegoten wordt, egaal is.

Wij van Van Hollandse Bodem vinden het prepareren van de ondervloer net zo belangrijk als de gietlaag zelf. Voordat onze applicateurs de gietvloer aanbrengen, zullen zij eerst de ondervloer voorbehandelen om deze te egaliseren. Op deze manier is het mogelijk om een gietvloer over verschillende type ondervloeren te leggen, zoals een bestaande tegelvloer.

Sneller genieten van je nieuwe gietvloer

Wij van Van Hollandse Bodem kunnen je nieuwe gietvloer over je bestaande tegelvloer aanbrengen. Hierbij zal de bestaande tegelvloer geen invloed hebben op de levensduur en uitstraling van je nieuwe gietvloer. Ook het aanpassen van de deuren, door het laten liggen van je bestaande vloer, is in vele gevallen niet nodig. Op deze manier kun je nog sneller genieten van je nieuwe gietvloer.

Onze applicateurs zijn gespecialiseerd in het voorbehandelen van je bestaande tegelvloer. Voordat ze de gietlaag aanbrengen, zullen ze eerst de bestaande ondervloer egaliseren. Dit betekent dat de naden en eventuele hoogteverschillen tussen de tegels geëgaliseerd worden. Hierdoor ontstaat er een strakke en vlakke ondervloer, waarmee vroegtijdig barsten of scheuren in je nieuwe gietvloer worden voorkomen.

Je gietvloer komt dan ook pas echt tot zijn recht wanneer de bestaande ondervloer met zorg is voorbehandeld. Hierdoor kun je jarenlang onbezorgd genieten van je nieuwe gietvloer.

Microcement over bestaande tegelwand

Naast onze gietvloeren zijn wij ook gespecialiseerd in het realiseren van microcement wanden. Door je gietvloer te combineren met microcement wand creëer je een unieke, strakke en eigentijdse look voor in je badkamer.

Je wanden afwerken met microcement is niet alleen mooi, maar ook nog eens heel hygiënisch, omdat de overgang tussen je wanden en je vloer naadloos is. Bovendien zijn microcement vloeren en wanden makkelijk schoon te maken en schimmelwerend.

Waar een gietvloer over een bestaande tegelvloer aangebracht kan worden, kan dit met een gietwand ook. Ook hier zullen onze applicateurs de wanden op een juiste manier voorbehandelen voordat de gietlaag wordt aangebracht.

Mogelijkheden en persoonlijk advies

Graag adviseren wij je over de mogelijkheden bij Van Hollandse Bodem. Wij vinden het belangrijk dat je een zo reëel mogelijke verwachting hebt over de mogelijkheden in je huis. Zo kunnen wij je adviseren over welk type gietvloer het beste bij jouw wensen past.

Je kunt ook bij ons terecht voor een gietvloer kleuradvies op basis van bijvoorbeeld de lichtinval in de kamer.