Natural stone gietvloer

Al 25 jaar maken wij naadloze vloeren. Naast kunststof gietvloeren bieden we nu ook een prachtige natural stone variant. Deze vloer heeft een tijdloze en authentieke uitstraling.

Opzoek naar een natural stone gietvloer? 

  • Al meer dan 5000 gietvloeren opgeleverd in Nederland.
  • Grote showroom met gratis kleuradvies van onze specialisten.
  • Werken met een vast team, nette vakmensen in huis.
  • 34 kleuren op grote sample borden in de showroom, elke RAL kleur mogelijk.

Bekend van

Materiaal

Zoek je een stoere, oersterke en slijtvaste naadloze vloer die ook nog eens tijdloos is? Dan is onze natural stone vloer wellicht wat voor je. De vloer is 6mm dik en ideaal in combinatie met vloerverwarming en koeling. Wij kunnen de natural stone vloer in een egale look aanbrengen, maar ook voorzien van natuurlijk gesteente, waardoor je een meer gemêleerd effect krijgt.

Ons natural stone is door en door gekleurd en de vloer is 100 % vloeistofdicht. We kunnen er ook zeer makkelijk afschot mee maken, dit maakt het materiaal ook uitstekend geschikt voor de badkamer. De vloer is opgebouwd uit natuurlijke materialen, hierdoor kan de vloer, evenals andere natuurlijke materialen, wel enigszins verkleuren onder de invloed van zonlicht.

Daarnaast zal de vloer uit zichzelf niet scheuren, maar kan de vloer wel scheuren als dit vanuit de ondervloer komt. Uiteraard doen we er alles aan om dit te voorkomen en ontvang je een opstookprotocol om te volgen, voordat wij de vloer gaan maken.

De vloer wordt daarna door één van onze applicateurs op een zeer secure wijze voorbewerkt, waardoor we werking vanuit de ondervloer zoveel mogelijk beperken. Vele architecten gingen je al voor, omdat op dit mooie natuurlijke, materiaal elk interieur de aandacht krijgt.

Onze showroom

Onze showroom in Gorinchem is centraal gelegen, midden in de randstad. Pal naast het kruispunt A15 en A27 vind je onze showroom met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Van Hollandse Bodem bevindt zich in het Openhuis Design center.

Naast al onze vloer- en wandafwerkingen vind je in het pand ook het mooiste op het gebied van wonen en design. Je kunt dan denken aan; designmeubels voor zowel binnen als buiten, keukens, natuursteen, stoffering, geluidssystemen en accesoires. Het is zeker de moeite waard ons pand eens te bezoeken.

Kleuren natural stone gietvloer

In onze showroom in Gorinchem hebben we vele standaard stalen om te vergelijken. Daarnaast kunnen we de vloer in talloze kleuren maken en custom made voor je samenstellen. Onze kleuradviseuse helpt je daar ook graag bij. We kunnen je verzekeren dat we nog nooit een opdracht hebben moeten annuleren, omdat we de kleur niet kunnen maken.

De stalen uit onze showroom kun je op zicht meenemen om in de woning te beoordelen. Het licht in de woning zelf is namelijk bepalend voor hoe de kleur uitkomt. Als je voor een custom made vloer kiest, maken wij een staal voor je die je ook mee kunt nemen. Zo kun je het staal bij de juiste lichtinval op diverse plekken in de woning beoordelen.

Kwaliteit

Onze natural stone vloer is een puur Hollands fabricaat, gemaakt door gedreven vakmensen die dit product al meer dan 30 jaar hebben doorontwikkeld. Het is van origine een industriële vloer die is doorontwikkeld tot een echte woonvloer. De vloer wordt aangebracht door onze eigen applicateurs die al ruim 25 jaar dit type vloer maken. De gehele voorbereiding tot en met de afwerking wordt gedaan door dezelfde ploeg, waardoor wij naast de garantie op de materialen ook de garantie op het aanbrengen kunnen borgen.

Als je een natural stone vloer bij Van Hollandse Bodem koopt ontvang je daarop 5 jaar garantie. Van Hollandse Bodem is ook aangesloten bij het NOA. Met deze afbouwgarantie weet je als consument zeker dat je kunt rekenen op goede kwaliteit.

NOA heeft een richtlijn opgesteld voor de beoordeling van kunstharsgebonden vloeren. Door vooraf het juiste verwachtingspatroon te scheppen en heldere afspraken te maken kunnen wij aan de hand van deze richtlijnen de natural stone vloer naar tevredenheid opleveren. Dit maakt inzichtelijk wat je van onze experts kunt verwachten.

Prijs natural stone vloer

Er zijn vele factoren van invloed op de prijs van een natural stone vloer. Dit heeft met name te maken met het feit dat wij de vloer in minimaal 4 dagen moeten opbouwen en dus gedurende een werkweek elke dag weer terug moeten om onze vloer in lagen op te bouwen.

We werken met een staffeltarief waarbij geldt dat hoe meer vierkant meters we mogen maken, hoe gunstiger de meterprijs wordt. Daarnaast is het type ondervloer van belang en bijvoorbeeld de locatie van uitvoering. De bandbreedte van de kosten van de natural stone vloer liggen zo tussen de €100,- en €140,- per m2

Ondergrond

Wij kunnen een natural stone vloer op elke vormvaste ondergrond aanbrengen. Het is ook een ideale vloer voor renovaties. We kunnen bijvoorbeeld de natural stone vloer over een tegelvloer (die vast ligt) aanbrengen.

Het grote voordeel is dat je niets hoeft te slopen en de complete voorbereiding aan ons over kunt laten. Voor sommige ondergronden zijn er speciale voorbewerkingen nodig, maar daar kunnen wij je als expert in onze showroom alles over uitleggen. De meest voorkomende ondergronden waar wij natural stone op kunnen aanbrengen zijn de volgende:

  • Zandcement
  • Anhydriet
  • Egaline
  • Tegels

Onderhoud natural stone vloer

Het onderhoud van een natural stone vloer is zeer gemakkelijk. De vloer is vloeistofdicht en gemakkelijk met een dweil te reinigen.

Bij oplevering krijg je van ons een onderhoudsmiddel, wat de vloer goed ontvet en waarmee de vloer lang mooi blijft. Je kunt de vloer ook makkelijk stofzuigen met een zachte borstel en ook met een Swiffer kom je een heel eind.

Daarnaast houd je de vloer lang mooi door vilt onder de meubels te plaatsen en onder stoelen bijvoorbeeld de beschermende voorzieningen te treffen van schratchnomore. Zo houd je de vloer zo lang mogelijk mooi. Mocht er ondanks alle voorzichtigheid toch een kras in komen of raakt je vloer beschadigd? Dan kunnen we dit tegenwoordig vaak moeiteloos plaatselijk herstellen.

Na jaren van intensief gebruik is zelfs het opnieuw aanbrengen van een laklaag nog een mogelijkheid om je vloer weer die frisse uitstraling te geven.