Kwaliteit gietvloer

Wilt u graag een nieuwe gietvloer laten leggen? Dan is het u vast opgevallen dat er nogal wat verschil in kwaliteit is tussen de verschillende specialisten. Dat komt door de vele verschillende factoren zijn die de kwaliteit van uw gietvloer bepalen.

Een simpele zoekopdracht in Google op de woorden ‘gietvloer laten leggen’ levert jammer genoeg niet alleen maar positieve resultaten op. Soms vertellen teleurgestelde gebruikers op social media en fora wat er allemaal mis is gegaan met hun gietvloer.

Voorkom problemen met uw nieuwe gietvloer door zorgvuldig een goede specialist uit te kiezen. Dit blog legt u uit waarop u kunt letten voor u overgaat tot aanschaf.

1. Verwachtingspatroon

Een goede specialist bespreekt uw verwachtingspatroon. Wat vindt u belangrijk aan uw vloer, aan welke kwaliteit moet de gietvloer voldoen? Wat is uw budget en hoe slijtvast moet de gietvloer zijn? Heeft u kinderen, huisdieren of woont u alleen? In welke ruimte komt de nieuwe gietvloer te liggen? Allemaal factoren die bepalen of en welke kwaliteit gietvloer het beste bij uw wensen past.

2. Inspectie

Na het verstrekken van de opdracht komt een goede specialist het werk opnemen in de ruimte waar de gietvloer geplaatst gaat worden. Tijdens die beoordeling wordt het restvochtpercentage gemeten en wordt er op tal van zaken gelet om de condities zo optimaal mogelijk te maken.

3. Voorzorgsmaatregelen

Een goede specialist maakt van tevoren afspraken over het opleveren van de ruimte. Hoe stofvrijer, hoe beter het eindresultaat. Tijdens het leggen worden namelijk diverse natte lagen aangebracht in de ruimte. Een goede applicateur neemt voor en tijdens het aanbrengen alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn om haartjes en stofjes in de vloer te vermijden.

4. Materialen

Een goede kwaliteit gietvloer wordt gelegd met materialen van bewezen kwaliteit met in Nederland gefabriceerde topproducten. Naast de kwaliteit van het materiaal is het belangrijk dat de applicateur de juiste laagdikten aanhoudt.

4. Nazorg

Ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen kan het zelfs bij de beste specialist weleens mis gaan. Uiteindelijk is het leggen van een gietvloer handwerk, Een goede specialist zal dit altijd op een nette manier willen oplossen om ervoor te zorgen dat u weer tevreden bent met uw nieuwe vloer.

Uw gietvloer laten leggen door een specialist die zich aan bovenstaande aandachtspunten houdt, levert u een vloer op waar u nog lang plezier van zult hebben.

Ook wij leggen uw gietvloeren stuk voor stuk op deze wijze aan. Onze applicateurs zijn uitsluitend Nederlandstalig en het gewend om in de woningsector actief te zijn. Daardoor kunt u duidelijke afspraken met hen maken. Zij zetten als het ware hun handtekening op uw vloer.