Krasbestendigheid van een gietvloer

Krast een gietvloer?

Van Hollandse Bodem gietvloer specialisten worden steeds populairder. Niet zo gek, want de vloeren passen bij uiteenlopende woonstijlen en zijn ook nog eens bijzonder praktisch. In onze showrooms krijgen we regelmatig vragen over de krasbestendigheid van onze vloeren, in dit blog gaan we hier verder op in.

Het materiaal

Bij houten vloeren wordt vaak gezegd dat het feit dat de vloer ‘leeft’ bijdraagt aan het natuurlijke, warme karakter. Bij gietvloeren is meestal het tegenovergestelde het geval. Gietvloeren zijn geliefd om het strakke, egale uiterlijk en men wil dat het liefst ook zo houden. Over het algemeen kun je zeggen dat harde vloeren ook het snelst krassen.

Dit zijn de epoxy of goedkopere, hardere polyurethaan gietvloeren. Onze gietvloeren bestaat uit polyurethaan, dat elastisch is. Dit in tegenstelling tot de hardere gietvloeren, zoals bijvoorbeeld epoxy- en cementgebonden gietvloeren.

Door het blijvende elastische karakter van onze gietvloeren geven deze als het ware enigszins mee en zijn hierdoor minder krasgevoelig.

Voorkomen is beter

Met een goede droogloopmat kun je veel voorkomen, hiermee loop je het ergste vuil in ieder geval niet naar binnen. Vuil en scherpe steentjes onder schoenen kunnen anders kleine krasjes veroorzaken in de gietvloer.

Ook meubilair kan tijdens het verplaatsen krassen veroorzaken op een gietvloer. Door beschermende viltjes te plaatsen onder de poten van het meubilair kunnen krasjes worden voorkomen. Een handige website is Scratchnomore.

Scratch no More ontwikkelt en produceert hoogwaardige vloerbeschermingsproducten, die beschadiging van vloeren door het krassen van stoel- en tafelpoten en andere meubelen voorkomen. Scratch no More heeft complete vloerbeschermingssystemen, voor vrijwel alle soorten meubels ontwikkeld.

Krassen voorkom je ook door regelmatig schoon te maken met een swiffer en/of stofzuiger met een zachte parketborstel.

Huisdieren

Allereerst heeft een gietvloer ook veel voordelen wanneer je huisdieren hebt. Op gietvloeren zijn hun haren en vuil goed zichtbaar en dankzij het naadloze karakter is de vloer makkelijk schoon te maken. Daarnaast is de vloer waterdicht, dus als je hond morst met drinken of nat binnen komt, is dit voor de vloer geen enkel probleem.

Er ook nadelen verbonden aan gietvloeren in combinatie met huisdieren.
Krasgevoelig: sommige soorten gietvloer zijn krasgevoelig. Honden die wild in huis spelen kunnen met hun scherpe nagels krassen maken in de gietvloer. Dit zelfde geldt voor katten.

Denk er vooraf dus goed over na wat je belangrijk vind aan een vloer. Ieder soort vloer heeft zo zijn eigen voor-en na-delen. Uiteraard helpen wij graag bij het maken van die keuze, dus als je na het lezen van dit blog toch nog met vragen zit, neem gerust contact met ons op.