Gietvloer inspiratie

Binnenkijken bij diverse interieurs

Je wilt een nieuw of ander interieur, maar waar begin je? Waarschijnlijk bij de basis. Met goede, tijdloze basics ben je meestal al een eind op weg. Eén van de basiselementen in een interieur is natuurlijk de vloer. Benieuwd naar de mogelijkheden en diverse stijlen van een gietvloer? Met deze pagina vol gietvloer inspiratie laten we je uiteenlopende mogelijkheden zien.

Materialen

Verschillende materialen kunnen meer diepte geven aan een interieur. Dit geldt zeker ook bij een gietvloer. De vloer is strak en stoer, je kunt deze makkelijk combineren met ”zachte” materialen. Een strakke, sobere vloer kan bijvoorbeeld prachtig zijn met ruige, zachte kleden. Ook plaids, kussens en gordijnen contrasteren mooi bij een strakke vloer.

Binnen kijken - Inspiratie

Naast materiaalcombinaties met stof, kun je een gietvloer ook mooi combineren met diverse houtsoorten. Het meest voor de hand liggend zijn houten meubelen, dit gaat uiteraard goed samen. Maar je kunt hout ook op diverse andere manieren combineren met de vloer, denk bijvoorbeeld aan houten trappen, kozijnen, balken of planken. Deze lofts in Amsterdam laten zien hoe prachtig deze verschillende materialen met elkaar matchen.

Binnen kijken - Inspiratie
Amsterdamse loft woningen met een gietvloer in combinatie met hout
Binnen kijken - Inspiratie
In dit loft is de gietvloer gecombineerd met bamboe en staal
Binnen kijken - Inspiratie
Een gietvloer in combinatie met hout in een authentiek huis

Als je het industriële karakter van de vloer juist wil versterken, kies dan voor materialen als staal en natuursteen.  Stalen constructies, meubelen met industriële details of panelen van bijvoorbeeld blauwstaal benadrukken het strakke karakter van de vloer.

Binnen kijken - Inspiratie
Binnen kijken - Inspiratie

Een ander materiaal wat wij graag combineren met gietvloeren is betoncire. Door dit materiaal aan te brengen op de wanden krijgen deze een betonlook en meer structuur. Het subtiele verschil in de uitstraling van deze verschillende materialen levert mooie combinaties op. Daarnaast hebben beide materialen geen voegen, waardoor ruimten optisch ook nog eens groter lijken.

Binnen kijken - Inspiratie

Kleuren

Experimenteren met kleuren in het interieur blijft leuk. Over het algemeen kies je voor een ”veilige”, neutrale kleur voor op de vloer, zodat je daar jarenlang alle kanten mee uit kan.

Toch willen in dit inspiratie blog ook laten zien dat juist het kiezen van een kleurrijke vloer ook tot de mogelijkheden behoord en je interieur heel persoonlijk kan maken.

Binnen kijken - Inspiratie

Er zijn natuurlijk ook genoeg mooie voorbeelden van neutrale vloeren met kleurrijke wanden of geheel neutrale interieurs.

Binnen kijken - Inspiratie
Binnen kijken - Inspiratie

Nog niet genoeg van deze plaatjes? Op onze projecten pagina vind je meer gietvloer inspiratie.