Industrieel interieur? Een gietvloer is de perfecte basis!

Het is een stijl die de laatste tijd zeer in opkomst is en die in veel verschillende bouwstijlen prachtig tot zijn recht komt: de industriële woonstijl. Denk aan stoere, onbewerkte en oude elementen in een strakke basis die zeer ruimtelijk aandoet.

In deze blog zoomen we in op het industriële interieur: hoe creëert u een industrieel interieur en welke elementen mogen absoluut niet ontbreken? En welke rol speelt een gietvloer in een industriële inrichting?

De uitstraling van een industrieel interieur

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft een industriële stijl absoluut niet ‘kil’ te zijn. Binnen een industriële stijl zijn inderdaad stoere, ruwe en enigszins ‘rauwe’ materialen veelgebruikt, maar het draait er wel om de juiste verhoudingen te creëren die maken dat het geheel er niet kil, maar uitnodigend uitziet.

De charme van het industriële interieur zit ‘m vooral in de stoere, rauwe look die in combinatie met huiselijkheid zorgt voor een verrassende, sterke combinatie.

Welke kleuren passen in een industriële inrichting?

Een industriële inrichting heeft vaak een duidelijk kleurenschema. Denk aan een fabriekshal: je ziet vooral veel grijs- en bruintinten. Dit zijn ook de tinten die vooral terugkomen in de materialen die binnen een industrieel interieur passen. Grijs- en aardetinten zijn ook op veel manieren te combineren en doen het prachtig op zowel een lichte als een donkere basis.

Uiteraard kunt u ook een statement maken door juist onverwachte kleuren in een industrieel ontwerp te verwerken. Legt u in uw stoere, industriële woonkamer in grijs- en roesttinten bijvoorbeeld een plaid op de bank in oudroze, dan geeft dat een gewaagde, zachtere touch aan de gehele inrichting die de aandacht trekt.

Maak uw inrichting industrieel met deze materialen

Kiest u voor een industrieel interieur voor uw woning, zet dan in op stoere materialen die ook, zoals de naam van de stijl al zegt, veel in fabrieken gebruikt worden vanwege hun robuuste eigenschappen en uitstraling.

Stoer onbewerkt of gebruikt hout

Denk aan grote kasten van onbehandeld hout, een salontafel van een oud steenschot op stoere wielen of een tv-meubel van oude spoorwegbielzen.

Leer

Leer is samen met ruw hout het perfecte materiaal om sfeer en warmte in te brengen in een industrieel geheel. Een leren bank oogt uitnodigend in een verder veelal strak interieur. Ook hip: oude turntoestellen met leren bekleding die een nieuwe functie krijgen in de woonkamer. Wat dacht u bijvoorbeeld van een oude, doorleefde gymbok die u, op kortere poten, gebruikt als bank bij de eettafel?

IJzer en metaal

Met ijzer en metaal kunt u allerlei kanten op. Kies voor een blikvanger van metaal door bijvoorbeeld een grote lockerkast in de woon- of werkkamer te zetten of ga voor subtielere accenten, bijvoorbeeld door meubels met ijzeren poten op te nemen in uw interieur.

Beton

Beton is een materiaal dat perfect past in een industriële inrichting. U kunt beton of de betonlook op veel verschillende manieren in uw huis verwerken. Zo is er bijvoorbeeld behang met betonlook en zijn er tegels voor in de badkamer met de uitstraling van beton. Het is zelfs mogelijk om een foto op beton te laten printen, zodat u een unieke betonnen eyecatcher in huis haalt.

De perfecte basis voor een industrieel en modern interieur? De gietvloer!

Bij Van Hollandse Bodem zien we vaak dat klanten een gietvloer kiezen als basis van hun moderne, industriële interieur. Een gietvloer is inderdaad de perfecte basis voor een strakke, stoere inrichting: de vloer is glad en naadloos, wat de gietvloer tot een minimalistische keuze maakt die ook goed in de hedendaagse interieurtrends past.

In onze collectie vindt u:

  • Gietvloeren: een gegoten, gladde vloer waarmee u alle kanten op kunt. De perfecte industriële basis voor iedere ruimte!
  • Microcement vloeren: een cementgebonden gietvloer waarin echt cement is verwerkt. Deze vloer is perfect voor in een industriële woonstijl dankzij zijn stoere cementuitstraling. Iedere vloer heeft een unieke tekening. Microcement kunt u ook doortrekken op de wand, wat een zeer strakke basis geeft voor een moderne inrichting.
  • Betonlook gietvloeren: de favoriet van iedereen die een rauwe ‘fabrieksuitstraling’ zoekt. De betonlook wordt gecreëerd door twee kleuren zorgvuldig met de hand te mengen. Iedere betonlook gietvloer is handwerk en heeft dus een unieke tekening.

U kunt kiezen voor verschillende gietvloer kleuren, zodat u voor elk interieur een passende gietvloer vindt. Er is een basiscollectie met zorgvuldig geselecteerde basiskleuren, maar u kunt ook een eigen kleur aanvragen, bijvoorbeeld een bepaalde RAL-kleur.

Voordelen van een gietvloer

Niet enkel de uitstraling van de gietvloer is voor veel van onze klanten een doorslaggevend argument om voor een gietvloer te kiezen als basis van hun industriële inrichting, Er zijn nog vele andere voordelen die een gietvloer met zich meebrengt:

  • Naadloos, dus zeer gemakkelijk schoon te houden: een gietvloer is geheel naadloos, dus vuil maakt geen schijn van kans om zich op te hopen. Dit maakt een gietvloer ook zeer geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie.
  • Een echte alleskunner die in elke ruimte past: een gietvloer is prachtig in de woonkamer, maar geeft ook geen krimp in vochtige ruimtes.
  • Laat de ruimte groter lijken: het strakke, naadloze geheel van een gietvloer zorgt ervoor dat een ruimte optisch groter lijkt dan wanneer u bijvoorbeeld tegels legt.
  • Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen: een gietvloer is een fijne ondervloer om op te spelen, doordat hij ietwat elastisch is daardoor fijn aanvoelt, ook aan blote voeten. Verder is een gietvloer makkelijk schoon te houden en niet vlekgevoelig, wat de gietvloer tot een hygiënische keuze maakt.