Gietvloer, goedkoop duurkoop?

Waar zitten de prijsverschillen in

Op internet zie je door de bomen het bos haast niet meer als het gaat om gietvloeren. Er zijn veel aanbieders en de prijzen kunnen enorm verschillen. In dit blog meer over prijsverschillen, hoe ze ontstaan en hoe je de vloer kiest die het best bij je past.

Bij het kiezen van een gietvloer is het niet altijd verstandig om puur op de prijs af te gaan. Naast vakmanschap bij het aanbrengen en service achteraf, wil je graag een kwaliteitsproduct. Een gietvloer kan zo maar 15 tot 20 jaar meegaan en dan zit je niet te wachten op scheuren of hobbels.

Goedkoop duurkoop - Inspiratie

Materiaal

Wanneer een gietvloer opvallend goedkoop wordt aangeboden is het verstandig om na te vragen welke materialen er worden gebruikt. Goedkope materialen, zoals epoxy of harde polyurethaan lijken misschien hetzelfde, maar hebben andere eigenschappen. Deze materialen vergelen, hebben minder rek en geven dus meer scheurvorming. Hiernaast zijn epoxy en polyurethaan krasgevoeliger. Wanneer je deze materiaaleigenschappen kent, kun je beter beslissen of je dit het financiële voordeel waard vindt of toch liever gaat voor een duurzame vloer die niet verkleurd en flexibel is.

Je keuze hangt uiteraard ook af van de gebruikersdoeleinde. Maar feit is wel dat een kwalitatiever, duurzamer product vaak prijziger is. Kies je voor een harde gietvloer (epoxy of harde PU ) of heb je liever een meer elastische? De harde variant is goedkoper, maar door de hardheid gevoeliger voor scheuren, krassen en dus kwetsbaarder. Bij industrieel gebruik is dit vaak geen probleem, maar wil je dit in je interieur?

Goedkoop duurkoop - Inspiratie

Service

Naast het materiaal zijn vakmanschap en service ook een belangrijke factoren voor de prijs van een gietvloer. Komt het bedrijf de ondervloer bijvoorbeeld vooraf inspecteren? Omdat een gietvloer slechts 3mm dik is, is de kwaliteit van de ondervloer bepalend. Vooraf inspecteren is dus ook aan te raden, daarnaast voorkom je zo verrassingen met meerwerk achteraf.

Vakmanschap

De kwaliteit van het materiaal kan nog zo hoog zijn, al heeft de gene die het aanbrengt geen of weinig ervaring kan de vloer alsnog goed verpest worden. De vloer mag niet te snel, maar ook zeker niet te langzaam worden gesmeerd. Daarnaast wil je dat de vleug/betonlook zo wordt aangebracht als je in gedachte hebt en dat komt ook neer op vakmanschap.

Goedkoop duurkoop - Inspiratie

Ervaar het materiaal zelf

Ons advies is dan ook om vooraf een goed beeld te vormen van materiaal, afwerking én service. In onze showroom kun je de materialen zelf ervaren en zien hoe een intensief gebruikte showroom gietvloer eruit ziet. Daarnaast komen wij voorafgaand aan het gieten van de vloer altijd langs om het vochtpercentage van de ondervloer te meten en de ondervloer goed te checken.