van-hollandse-bodem-home-header

Epoxyvloer

De epoxyvloer: ook daarvoor zit je goed bij ons, dankzij onze vakmensen met passie voor hun werk én onze ervaring van ruim 15 jaar.  Juist door deze passie, ervaring en het bijkomend enthousiasme zijn wij echte gietvloer experts te noemen. Met de uiteenlopende verschillen en mogelijkheden is dat ook wel nodig. We hebben kennis van de beste materialen, toepassingen, werking, ondergronden en samenstellingen.

Kortom: wij kennen de mogelijkheden voor jouw nieuwe gietvloer. Hierdoor kunnen wij je als (potentiële) klant alles uitleggen over de epoxyvloer. En ook waarom wij epoxyvloeren vaak niet aanraden als vloer in je woning.

Afspraak maken

Waarom een epoxyvloer een aanwinst is

Gietvloeren kennen verschillende voordelen. Om die reden is het dan ook een mateloos populaire keuze voor zowel woningen als bedrijfsruimten. Een absolute aanrader voor bedrijfsruimten is de epoxyvloer. Waarom? Een eerste algemeen voordeel is dat je gietvloer in een kleur en afwerking naar wens is aan te brengen. Zo kun je zelf kiezen voor een kleur die matcht met de uitstraling van je bedrijf. Bijkomende voordelen die zeker van toepassing zijn op je bedrijfsruimten, zijn:

  • Epoxyvloeren zijn vloeistofdicht
  • De vloer is hiermee tevens bestand tegen oliën en vetten, maar ook zwaarder geschut als zuren en chemicaliën
  • De coating is stoot- en slagvast. Er kan dus écht op gewerkt worden
  • Tevens is een epoxyvloer zeer hygiënisch en ook gemakkelijk te reinigen

Epoxyvloeren zijn minder geschikt als woonvloeren

Eerder hebben we al kort benadrukt dat een epoxyvloer geen goede woonvloer is. Dit kan worden bestempeld als de nadelen van epoxyvloeren. Gelukkig lossen de polyurethaan vloeren dit voor je op.

Maar waarom een epoxyvloer minder geschikt is als woonvloer? Dat komt ten eerste doordat de coating krasgevoeliger is dan polyurethaan. Naar krassen in je bedrijfsvloer kijk je waarschijnlijk niet zo nauw. Krassen in de woonkamervloer wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Wij ook!

Daarnaast is de vloer minder geschikt voor de combinatie met vloerverwarming, iets waar steeds meer huishoudens voor kiezen. De vloer voelt daarnaast van zichzelf ook kouder aan. Tot slot veroorzaakt de epoxyvloer meer contactgeluid tijdens het belopen van de vloer.

Wanneer je op zoek bent naar een woonvloer, zou polyurethaan dus een goede keuze zijn.

Zeer eenvoudig onderhoud

Het onderhoud van een epoxyvloer is zeer eenvoudig. Het gebruik van een zachte bezem, "Swiffer" of stofzuiger met zachte borstel is al voldoende. Ondanks de goede eigenschappen van de coating van een epoxyvloer, zal de vloer hoe dan ook na verloop van tijd wat vuil worden. Regelmatig onderhoud met schoonmaakmiddelen is daarom aan te raden. Hier heb je echter géén agressieve schoonmaakmiddelen voor nodig.

Nog een tip! Gebruik bij het reinigen van de vloer ook niet te veel zeep. Het is niet per se schadelijk, maar kan er wel voor zorgen dat de epoxyvloer wat doffer zal ogen.

Afspraak maken

Epoxyvloer: prijs per m2

De prijs per m2 voor epoxyvloeren ligt iets lager dan die van PU-gietvloeren. De gemiddeld lagere prijs per m2 van de epoxyvloer maakt dat de vloer fijn is voor bijvoorbeeld in de garage of in bergruimtes binnenshuis of buitenshuis.

De prijs per m2 van een epoxy gietvloer is geen vaststaande prijs, maar een prijs die afhankelijk is van het aantal vierkante meters dat je nodig hebt. Dit geldt voor de prijs per m2 van ieder soort gietvloer: naarmate je meer m2 afneemt, wordt de prijs per m2 lager.

Er geldt een startprijs voor een vast aantal vierkante meters. Deze prijs betaal je voor iedere opdracht die onder het vastgestelde aantal vierkante meters blijft. Dit is het geval omdat een gietvloer aanbrengen een zeer arbeidsintensief proces is waarvoor we meerdere keren bij je langs moeten komen. Er geldt dus een minimumprijs, onafhankelijk van het (kleine) aantal m2 epoxyvloer of gietvloer dat je afneemt.

Veelgestelde vragen

Wat is een epoxyvloer?

Epoxy is een feitelijk een coating. Deze coating op basis van epoxyhars gebruiken wij voor onze gietvloeren. Het kunststof polymeer wordt gewonnen uit aardolie. Dit zorgt voor de eigenschappen hard, sterk en vloeistofdicht. Om die reden zijn epoxyvloeren ideale industrievloeren.

Wat is het verschil tussen epoxyvloer of polyurethaan vloer?

Voor al onze gietvloeren maken wij gebruik van een zogeheten gietlaag. Dit kun je zien als een coating die zorgt voor een nette afwerking. Deze coating kan gemaakt worden met epoxy of met polyurethaan. Het belangrijkste verschil is dat een epoxyvloer niet scheuroverbruggend is en ook niet uv-bestendig. Concluderend: geen ideale keuze voor je woning. Een epoxyvloer is wel geschikt voor onder andere:

  • Garages, zowel professioneel als thuis. Zeker wanneer je regelmatig in de garage bent te vinden om te klussen of aan je auto te sleutelen, zal dit zeker een goede keuze zijn
  • Bedrijfsruimtes als industriehallen, magazijnen, opslagplaatsen, werkplaatsen, fabrieken en productiehallen
  • Winkelruimtes en bouwmarkten
  • Andere ruimtes en omgevingen met commerciële doeleinden
Gaat een epoxyvloer jaren mee?

Toegegeven: epoxyvloeren zijn een investering. Bij Van Hollandse Bodem zijn wij echter in staat om je van goed advies en natuurlijk een prachtig en kwalitatief eindresultaat te voorzien. Wij zorgen ervoor dat je nog jarenlang plezier hebt van de keus voor een epoxyvloer.

Nieuwsgierig geworden naar onze gietvloer collectie of vrijblijvend op zoek naar advies? Schroom dan niet contact met ons op te nemen of kom langs in onze showroom.