Is een gietvloer duurzaam?

Wanneer je mensen spreekt die met een nieuw huis of verbouwing bezig zijn, hoor je het onderwerp gietvloer steeds vaker vallen. Uiteraard verbaast ons dat niks, gietvloeren zijn immers naadloos, hygiënisch, strak, tijdloos en verkrijgbaar in iedere gewenste gietvloeren kleur.

Wat de gietvloer daarnaast ook nog eens een goede keuze maakt, is het feit dat een gietvloer een duurzame vloer is.

Afspraak maken

Op welke punten is een gietvloer duurzaam?

Een gietvloer heeft veel voordelen, onder andere op het gebied van duurzaamheid. We vertellen je graag meer over waarom een gietvloer duurzaam is.

Lange levensduur

Een gietvloer is een duurzame investering: de aankoop ervan is voor de lange termijn. Dankzij het slijtvaste karakter en de belastbaarheid kan de vloer jaren meegaan. Voor je beeldvorming: een gietvloer kan 15 tot wel 20 jaar mee. Mochten er op ten duur toch krasjes onstaan in de bovenlaag, dan kan de bovenlaag worden vervangen.

Een lange levensduur maakt een product tot een milieubewuste keuze: je gebruikt de grondstoffen die nodig zijn om de vloer te maken, zeer langdurig en nut de grondstoffen daarmee optimaal uit.

Energiebesparend in combinatie met vloerverwarming

Een ander voordeel van een gietvloer dat het milieu ten goede komt, is de geleidbaarheid en de dikte van een gietvloer. Leg je vloerverwarming onder je gietvloer, dan bevindt zich slechts 3 mm materiaal tussen jouw voeten en de verwarmingsbron, want zo dik is een gietvloer. Het materiaal waarvan je gietvloer gemaakt is, geleidt warmte optimaal.

Je gooit dus weinig energie weg: de warmte die je cv produceert, komt zeer efficiënt terecht, namelijk precies op de plek waar je 'm wilt hebben.

Kies je voor een gietvloer zonder vloerverwarming? Dan is het fijn om te weten dat een gietvloer van zichzelf niet koud aanvoelt, maar aangenaam is om op te lopen, ook met blote voeten.

Weinig restafval

Waar je bij andere producten nog wel eens snijverlies of materiaalverspilling hebt, worden onze vloeren nauwkeurig ingemeten en het materiaal op de vierkante meter precies besteld.

Ook goed voor het milieu: een gietvloer aanbrengen is regelmatig mogelijk over je bestaande vloer heen. Dat scheelt niet alleen uitbreekwerk, maar ook afval: je hoeft geen sloopafval naar de milieustraat te brengen. Ook weer goed voor het milieu!

Een houten vloer en een gietvloer combineren

Ik wil een strakke én duurzame vloer. Kan dat?

Het milieu is hot. Ook als we ons huis (her)inrichten is het milieu vaak een punt dat aan bod komt. Je stelt je vragen als: hoe duurzaam is dit product of dit materiaal eigenlijk? Ook als je je vloer uitzoekt, een grote investering en een grote sfeerbepaler in je huis, is het daarom niet meer dan logisch dat je je afvraagt: als ik een duurzame vloer wil, waar kan ik dan uit kiezen?

Goed nieuws: je hoeft zeker niet te kiezen tussen een duurzame vloer en een mooie vloer. Die twee gaan namelijk zeer goed samen, bijvoorbeeld in een gietvloer. Gelukkig hoeft goed doen voor het milieu niet meteen te betekenen dat je concessies moet doen bij het inrichten van je huis.

Dus wil jij thuis de uitstraling van de nieuwste woonglossy creëren? Geen probleem, dat kan op een duurzame manier met een gietvloer!

Afspraak maken

Milieubewust onderhoud

Het onderhoud van onze vloeren is duurzaam. Je kunt de vloer eenvoudig stofzuigen (let er wel op dat je een zachte borstel gebruikt) of het stof op de vloer weghalen met een Swiffer. Heeft je vloer een grotere schoonmaakbeurt nodig, dan doe je dat door de vloer te dweilen met water of met water en een beetje gietvloerreiniger.

Je hebt dus geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig om je gietvloer schoon te houden, wat de gietvloer ook op het gebied van onderhoud tot een duurzame keuze maakt.

Emissievrije ingrediënten

Onze gietvloeren worden volledig geproduceerd uit emissievrije ingrediënten en plantaardige oliën. Met een gietvloer kies je dus voor alle voordelen in de vorm van een twee componenten, oplosmiddelvrije, gepigmenteerde, zelfnivellerende gietvloer op basis van een alifatische polyurethaan die ook nog een UV bescherming bevat, en dat alles op een duurzame manier.

Dat de gietvloer emissievrij is, is niet alleen goed voor het milieu. Mensen kunnen ook last krijgen van emissie, dit is de uitstoot van vluchtige (waaronder ook schadelijke) stoffen die vrijkomen in een bepaalde ruimte. Bepaalde vloeren als PVC blijven stoffen uitstoten. Hoewel de uitstoot minimaal is, kun je er wel last van krijgen in de vorm van bijvoorbeeld hoofdpijn. Ook is het met kleine kinderen, die vaak intensief contact hebben met de vloer, goed om te weten dat onze vloeren geen (schadelijke) stoffen bevatten of uitstoten.