De voordelen van een gietvloer op kantoor

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in hun woning, maar onze vloeren zijn ook een prachtige oplossing voor zakelijke omgevingen. In dit blog zetten we de voordelen van een gietvloer op kantoor op een rijtje. We gebruiken in dit blog de foto’s van Architektenburo Bikker BV, met een Van Hollandse Bodem Gietvloer.

Kantoor - Inspiratie

Een gietvloer is hygiënisch

De gietvloeren die wij leveren zijn gemaakt van polyurethaan, dit materiaal is van zichzelf vuil- en stofwerend. Doordat een gietvloer geheel naadloos is, zijn er geen voegen of kieren waar vuil in kan blijven zitten. Dit alles zorgt ervoor dat de gietvloer een van de meest hygiënische vloeren is. Ziektekiemen kunnen zich minder makkelijk verspreiden en je medewerkers werken beter in een schone en hygiënische omgeving. Daarnaast is een gietvloer heel makkelijk af te nemen met een Swiffer en te reinigen met een beetje lauwwarm water en af en toe met onze gietvloer reiniger.

Kantoor - Inspiratie

Een gietvloer laat de ruimte groter lijken

Het naadloze karakter van onze gietvloeren geeft ruimtes een strakke uitstraling. Doordat de vloer geen voegen heeft oogt de ruimte ook groter. Een ruimtelijke werkplek ervaren veel mensen als prettig.

Kantoor - Inspiratie

Breed toepasbaar

Doordat een gietvloer waterdicht is, kan de vloer in verschillende ruimten worden toegepast. Zo kun je een gietvloer bijvoorbeeld ook in de badkamer of keuken aan laten brengen, wat dit type vloer ook bijzonder geschikt maakt voor horeca gelegenheden. In alle verschillende ruimten kan de vloer ook naadloos, dus zonder dorpels, worden doorgegoten. Daarnaast is de vloer een neutrale basis voor veel verschillende stijlen en kunnen wij de vloeren in alle gewenste gietvloer kleuren mengen.

Kantoor - Inspiratie

Geluiddempende werking

Snel afgeleid? Een gietvloer is gemaakt van elastisch materiaal wat geluiddempend werkt. Er kan ook nog worden gekozen voor een extra geluiddempende laag, waardoor geluiden nog meer beperkt worden.

Kantoor - Inspiratie

Energiezuinig

Een gietvloer zorgt voor een goede isolatie. Zeker in combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor een goede en gelijkmatige verwarming. Wanneer je vloerverwarming met een gietvloer combineert, gaat de verwarming van je kantoor nog sneller. Dit komt omdat het materiaal van de gietvloer de warmte goed geleidt en slechts 3mm dik is.

UV-bestendig

De lak waarmee Van Hollandse Bodem werkt is UV-bestendig. De vloer zal dus niet verkleuren en bureau’s kunnen dus gemakkelijk verschoven worden, zonder dat er kleurverschil te zien zal zijn.

Gietvloer op kantoor zelf ervaren?

Interesse in een gietvloer voor je kantoor? Kom onze vloeren zelf ervaren in onze showroom en ontdek de mogelijkheden.