gietvloer-header-9

Coatingvloer

De keuze voor een coatingvloer, wanneer maakt u die? Bij Van Hollandse Bodem steven we ernaar u hier uitgebreid over te adviseren én te voorzien van een passende vloer. Iedere woning en ieder bedrijf is tenslotte anders. En zo is bij ons de ene vloer, de andere nog niet.

Naast onze hoogwaardige polyurethaan vloeren, bent u bij ons ook voor de meer eenvoudige coatingvloeren aan het juiste adres.

Afspraak maken

De toepassing van een coatingvloer

Waar sommige vloeren voornamelijk in woningen of juist in de industrie worden toegepast, past een coatingvloer in beide plaatjes. De vloer is een perfecte afwerking in ieder interieur, maar misstaat ook zeker niet in een modern kantoorpand.

Wel kunnen coatingvloeren in principe 'minder hebben' dan andere hoogwaardige gietvloeren. Wanneer er veel eisen aan een vloer worden gesteld – bijvoorbeeld in fabriekshallen of sportscholen – kan een coatingvloer een minder goede optie zijn. Waar dat mee te maken heeft, vertellen we u hieronder.

Het verschil tussen giet- en coatingvloeren

Het verschil tussen coatingvloeren en onze overige gietvloeren, is te vinden in de dikte van de vloer en daarmee ook de prijs ervan. De vloeren zijn sterk met elkaar te vergelijken, alleen is de laagdikte van een coatingvloer (ook wel vloercoating) vele malen dunner.

Coatingvloeren kunnen direct op een andere basisvloer worden aangebracht. Het is hier overigens wel belangrijk dat deze bestaande vloer egaal is. Bij coatingvloeren wordt er namelijk gewerkt met een dunne primer- en afwerklaag. De coatingvloer wordt hierna 'afgetopt' met een – wederom dunne – matte of (zijde)glanzende toplaag.

De nadruk ligt hier dus op de dunnere laagdikten. Op deze manier wordt er minder materiaal per vierkante meter coatingvloer gebruikt, wat het tweede verschil met de gietvloer verklaart: een lagere prijs. Coatingvloeren vallen dus in een lagere prijsklasse dan polyurethaan- of epoxyvloeren.

Laat ons jou adviseren

Voor ieder budget een passende en kwalitatieve coatingvloer. Daar streven we naar bij Van Hollandse Bodem. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze collectie coatingvloeren of wenst u graag meer advies over welke vloer (wel) bij uw toepassing past?

Neem dan snel contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms.

Afspraak maken

De voordelen van een coatingvloer

Een eerste voordeel van de coatingvloer kan dus de lagere prijs zijn. Wel moet u rekening houden met de kwaliteit voor uw toepassing. Wanneer een vloer beter tegen een stootje moet kunnen, kunnen wij u wellicht beter adviseren over een andere gietvloer.

In uw woning komt een coatingvloer te alle tijden goed tot zijn recht. Een aantal punten die onze coatingvloeren populair maken in woningen:

  • Een coatingvloer is ideaal in onderhoud. Een stofzuiger, dweil of 'swiffer' is in principe al voldoende om de vloer schoon te houden, omdat de vloer nauwelijks vuil of stof aantrekt. Tevens dus een fijne vloer wanneer u last heeft van allergieën
  • Coatingvloeren passen altijd bij uw interieur in huis of de huisstijl van uw bedrijfspand. De vloer is namelijk in iedere gewenste kleur leverbaar. Ook kunt u een keuze maken uit een matte of glanzende toplaag
  • Ten slotte gaat de vloer ook goed samen met vloerverwarming, wat zorgt voor extra comfort in de woonkamer en andere ruimten in huis

Eén van de eigenschappen van een gietvloer in het algemeen is dat deze naadloos is. Deze eigenschap is zeker als voordeel te bestempelen. Het is namelijk niet alleen prettig voor het comfort en schoonhouden van de vloer, maar maakt de ruimte optisch ook groter.