Cementgeboden gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Van Hollandse Bodem maakt al 25 jaar naadloze vloeren en biedt naast kunststof gietvloeren ook een prachtige cementgebonden variant met een robuuste uitstraling aan.

Opzoek naar een cementgebonden gietvloer? 

  • Al meer dan 5000 gietvloeren opgeleverd in Nederland.
  • Grote showroom met gratis kleuradvies van onze specialisten.
  • Werken met een vast team, nette vakmensen in huis.
  • 34 kleuren op grote sample borden in de showroom, elke RAL kleur mogelijk.

Bekend van

Materiaal

Onze cementgebonden vloer is in vele RAL kleuren te verkrijgen en ongeveer 4mm dik. Gezien de geringe dikte van ons systeem, leent het zich ook perfect voor vloerrenovatie. Een cementgebonden gietvloer heeft een authentieke uitstraling en is net als een echte betonvloer niet geheel strak aan de oppervlakte, maar heeft een levendig karakter. Een onregelmatigheid in de toplaag of een kleine kleurnuance is onderdeel van ons systeem.

Een cementgebonden gietvloer past uitstekend bij een modern of strak interieur, waarbij juist de meubels als object mooi uitkomen. Dit type vloer vormt een natuurlijk canvas voor je interieur en leidt niet af.

Onze cementgebonden gietvloer is slijtvast en dankzij onze doordachte afwerklaag ook nog eens waterafstotend. De vloer is voornamelijk opgebouwd uit natuurlijke materialen, waardoor deze, evenals andere natuurproducten, wel enigszins kan verkleuren onder invloed van zonlicht.

Als je een cementgebonden vloer aanschaft is het van belang om te weten dat dit materiaal uit zichzelf niet scheurt, maar als er een haarscheurtje in de ondervloer komt dit wel kan doorscheuren in de gietvloer. Dit past ook bij het minimalistische en robuuste karakter van een vloer. Sluit dit niet aan bij je wensen? Dan is een polyurethaan gietvloer, welke een flexibel en scheuroverbruggend karakter heeft, een betere keuze.

Kom eens langs in onze showroom of bezoek één van onze referentieprojecten kijken om deze prachtige robuuste vloer te ervaren.

Cementgeboden gietvloer

Onze showroom

De Van Hollandse Bodem showroom bevindt zich in het Openhuis Designcenter. Centraal gelegen midden in de randstad, pal naast het kruispunt A15 en A27 vindt je onze showroom met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Naast al onze vloer en wandafwerking kunt u binnen het pand ook terecht voor designmeubelen voor zowel binnen als buiten, keukens, natuursteen, stoffering, geluidssystemen en nog veel meer op het gebied van interieur.

Het is zeker de moeite waard om ons pand eens te bezoeken en met meer dan 10.000m2 aan luxe wonen en design onder één dak is het verstandig voldoende tijd in te plannen!

Kleuren

In onze showroom in Gorinchem hebben we vele standaard stalen op voorraad. Daarnaast kunnen de vloer in vele kleuren maken en custom made voor je samenstellen. Onze kleuradviseuse helpt je daar uiteraard ook graag bij.  We kunnen je verzekeren dat wij nog nooit een opdracht hebben moeten annuleren omdat we de kleur niet kunnen maken.

De stalen uit onze showroom kun je meenemen naar huis om ze in je woning te beoordelen. Als je voor een kleur buiten de standaardcollectie kiest maken wij een staal voor je die je ook mee kunt nemen, zodat je thuis bij de juiste lichtinval de kleur kunt beoordelen.

Daarnaast kunnen we dankzij onze jarenlange ervaring ook goed adviseren in welke naadloze vloer en kleur het best past bij je woonwens of gezinssamenstelling.

Cementgeboden gietvloer

Kwaliteit

Onze cementgebonden gietvloer is een puur Hollands fabricaat, gemaakt door gedreven vakmensen. De vloer wordt aangebracht door onze eigen applicateurs die al ruim 25 jaar naadloze vloeren maken. De gehele voorbereiding tot en met de afwerking wordt gemaakt door dezelfde ploeg, waardoor wij naast de garantie op de materialen ook de garantie op het aanbrengen kunnen borgen.

Als je een cementgebonden vloer bij Van Hollandse Bodem aanschaft kun je rekenen op 5 jaar garantie. Van Hollandse Bodem is daarnaast ook aangesloten bij het NOA. Met deze afbouwgarantie weet je als consument zeker dat je kunt rekenen op goede kwaliteit.

Het NOA heeft een richtlijn opgesteld voor de beoordeling van kunsthars-gebonden vloeren. Door vooraf het juiste verwachtingspatroon te scheppen en heldere afspraken te maken kunnen wij aan de hand van deze richtlijn de vloer samen met jou naar tevredenheid opleveren. Dit maakt inzichtelijk wat je van ons als expert kunt verwachten.

Prijzen

Er zijn vele factoren van invloed op de prijs van een cementgebonden vloer. Dit heeft met name te maken met het feit dat wij de vloer in minimaal 4 dagen moeten opbouwen en dus gedurende een werkweek lang elke dag weer terug moeten om onze vloer in lagen op te bouwen.

We werken daarom met een staffeltarief, waarbij geldt dat hoe meer vierkante meter vloer we voor je mogen maken, hoe gunstiger de meterprijs wordt. Daarnaast is het type ondervloer van belang en bijvoorbeeld de plaats van uitvoering. De bandbreedte van de kosten van een cementgebonden gietvloer vloer liggen zo tussen de €75,00 en €120,00.

Ondergrond

Wij kunnen een cementgebonden vloer op elke vormvaste ondergrond aanbrengen. De vloer is ook zeer geschikt voor renovaties. We kunnen bijvoorbeeld een cementgebonden vloer over een tegelvloer, aanbrengen (mits de tegelvloer vast ligt).

Het grote voordeel is dat je niets hoeft te slopen en de complete voorbereiding aan ons over kunt laten. Voor sommige ondergronden zijn er speciale voorbewerkingen nodig, maar daar kunnen wij als expert alles over uitleggen. De meest voorkomende ondergronden waar wij de een cementgebonden vloer op aanbrengen zijn:

  • Zandcement
  • Anhydriet
  • Egaline
  • Tegels
Cementgeboden gietvloer

Onderhoud

Het onderhoud van een cementgebonden vloer is eenvoudig. De vloer is vloeistofdicht en gemakkelijk met een dweil te reinigen. Bij oplevering krijg je van ons een onderhoudsmiddel dat de vloer goed ontvet en waarmee de vloer langer mooi blijft.

Je kunt de vloer ook makkelijk stofzuigen met een zachte borstel en afnemen met een Swiffer. Daarnaast houdt je de vloer lang mooi door vilt onder meubels te gebruiken en onder je stoelen bijvoorbeeld de beschermende voorzieningen te treffen van Scratchnomore. Zo houdt je je vloer zo lang mogelijk mooi.

Mocht er ondanks alle voorzichtigheid toch een kras op de vloer komen of raakt je vloer beschadigd? Dan kunnen we dit tegenwoordig vaak moeiteloos en plaatselijk herstellen. Na jaren van intensief gebruik is zelfs het opnieuw aanbrengen van een laklaag nog een mogelijkheid om je vloer weer die frisse uitstraling te geven.