gietvloer-aanbrengen-video

Hoe wordt een gietvloer aangebracht?

"Wordt het dan gestort of kom je het in de ruimte gieten?". Veel mensen vinden een gietvloer mooi, maar hebben geen idee hoe de vloer wordt aangebracht. Het aanbrengen van een gietvloer is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Op deze pagina lopen we het proces stap voor stap door, aan de hand van foto's.

Gietvloer aanbrengen

1
2
3
4
5
gietvloer-prepareren-ondervloer

Ondervloer voorbereiden

Een goed geprepareerde ondervloer is minstens zo belangrijk als de gietlaag zelf. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan. Het vochtpercentage van de vloer moet juist zijn en de ruimte mag niet stoffig zijn, ook wordt het aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden voor en tijdens het proces.

Zo wordt voorkomen dat er vliegjes en vuiltjes van buitenaf roet in het eten gooien. Vooraf komen wij ook het vochtpercentage van je ondervloer meten. Afhankelijk van het type ondervloer wordt de vloer vervolgens gebrand. Dit om te voorkomen dat haartjes van de ondervloer door de gietlaag heen komen.

Primer en egalisatielaag aanbrengen

Nadat de scheurtjes zijn dichtgezet wordt er een primer aangebracht, daarna volgt de egalisatielaag. De volgende dag gaan we nogmaals stofzuigen en met de swiffer door de woning om te voorkomen dat er vuiltjes in de gietlaag komen.

Componenten mengen voor de juiste look

De verschillende componenten worden gemengd. Wanneer je kiest voor een betonlook vloer, dus een vloer met een vleug, kun je zelf bij het mengen en het aanbrengen van de gietlaag aanwezig zijn.

Aanbrengen eerste en tweede laag

Nadat we de gietlaag hebben gemengd, brengen we de laag handmatig in één keer aan. Als de gietlaag is aangebracht moet deze een dag uitharden, voordat hij mat kan worden afgelakt

Aflakken

Het aanbrengen van de matte lak laag. Met een kwast langs de plinten aangebracht en met de roller op grote oppervlakken. Tijdens het aflakken dragen onze vakmannen stofvrije overalls om te voorkomen dat er stofjes of vezels van de kleding in de laklaag terecht komen.

In eerste instantie zal de laklaag nog glimmen, maar zoals je op de foto ziet, is het eindresultaat mat. Wanneer de vloer op vrijdag gelakt wordt, adviseren we de vloer pas na het weekend in gebruik te nemen.

Gietvloer over ons

Waarom kiezen voor
Van Hollandse Bodem

Onze gietvloeren hebben vele pluspunten, waardoor het werkelijk ideale vloeren zijn. Zowel voor de particulieren als de zakelijke markt. Lees de voordelen van onze vloeren en je begrijpt waar onze passie vandaan komt!

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Compleet groene, duurzame gietvloeren
  • Gepassioneerde specialisten

Bekend van