5 gietvloer tips

5 gietvloer tips

gietvloeren zijn populair, maar wat moet je weten voordat je besluit voor dit type vloer te gaan?
In dit blog geven we tips.

1. Begin op tijd met vooronderzoek

Welke vloer wilt je waar en waarom? Wanneer je op tijd begint met vooronderzoek kunnen in de bouw de juiste voorbereidingen worden getroffen. Zoals bijvoorbeeld de dikte van de ondervloeren en het afschot in de douche, mocht je kiezen voor een gietvloer in de badkamer.

Hoeveel vierkante meter je waar wilt is vanzelfsprekend ook bepalend voor de prijs. Bij onze gietvloeren is het zo, hoe meer vierkante meters gietvloer, hoe lager de prijs per vierkante meter. Het is ook handig om vooraf te kijken naar de voor- en nadelen van de gewenste vloeren.

Het op tijd beginnen met vooronderzoek is ook handig voor de planning. De week dat de gietvloer wordt aangebracht kun je in die ruimte namelijk niets doen. Ook adviseren wij de vloer na aanbrengen enkele dagen uit te laten harden. Wij hebben meestal rond de 8 weken nodig om uw nieuwe vloer in te plannen. De gewenste gietvloer kleur hoef je pas 2 weken voorafgaand aan het aanbrengen door te geven.

5 gietvloer tips
2. Denk op tijd na over de sfeer in huis

De kleuren van de muren en de wanden zijn vaak bepalend voor de sfeer in huis. Dit is de basis voor de rest van je interieur. Denk daarom op tijd na over wat je wil, onze vloeren kunnen namelijk in alle kleuren gemengd worden. Ook is het handig om na te denken over het type en de kleur keuken. Dit is een blijvend item en dat wilt u waarschijnlijk mooi laten matchen met de vloer.

3. Ken de risico’s

Het is goed om vooraf te weten wat de eventuele risico’s zijn. Zo is een PU-gietvloer bijvoorbeeld goed toe te passen in nieuwbouwwoningen, maar microcement juist niet. Cementgebonden vloeren kunnen gaan scheuren als de vloeren van een nieuwbouwhuis gaan werken.

Als je veel huisdieren hebt is het goed om na te denken over de krasgevoeligheid van de vloer. Genoeg van onze klanten hebben een hond en ondervinden geen problemen. Pu-gietvloeren kunnen veel hebben, maar ze zijn niet krasvrij. Wanneer je veel huisdieren hebt die ”wild” spelen op de vloer kunnen er krasjes van de nagels ontstaan. Wel is het zo dat je na verloop van tijd altijd een nieuwe laklaag aan kan laten brengen, mocht je je toch storen aan de eventueel ontstane krasjes.

5 gietvloer tips
4. Ga voor de lange termijn

Onze gietvloeren zijn lange termijn oplossingen. Door de juiste keuze te maken voor een duurzame, sterke, tijdloze gietvloer kun je geld en energie besparen. Onze gietvloeren gaan al snel 15 tot 20 jaar mee.
Als je iets voor een korte periode zoekt is een gietvloer waarschijnlijk niet de juiste oplossing.

5. Maak de ruimte op tijd klaar voor het aanbrengen

Voordat onze vakmannen de gietvloer kunnen aanbrengen moeten er een aantal zaken in orde zijn. Heb je het opstookprotecol gevolgd (wanneer je vloerverwarming hebt), is de ruimte leeg, zijn de deuren eruit, is er voldoende licht en is er gekit?

Gietvloer in het echt zien en vergelijken?

Kom eens langs in een van onze showrooms en ervaar onze vloeren zelf. In onze showrooms kun je de diverse vloeren op groot oppervlak zien en voelen.