Gietvloer - woonkamer
Gietvloer Header
Gietvloer - keuken

Gietvloer

Een gietvloer zoals in de woonmagazines? Onze gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk, strak en leverbaar in elke kleur. 

Binnen 5 dagen een hoogwaardige pu-gietvloer in uw woning. Levensduur veelal 15 tot 20 jaar. 

Opzoek naar een kwalitatieve gietvloer? 

 • Ruim 25 jaar ervaring met gietvloeren.
 • Al meer dan 5000 gietvloeren opgeleverd in Nederland.
 • Grote showroom met gratis kleuradvies van onze specialisten.
 • Werken met een vast team, nette vakmensen in huis.
 • 34 kleuren op grote sample borden in de showroom, elke RAL kleur mogelijk.
 • Binnen een aantal weken kunnen wij vrijwel altijd starten met ons vaste team.

Bekend van

Wat is een gietvloer

Een gietvloer lijkt op beton, maar het is kunststof afwerkvloer. Dit houdt in dat er vloeibare lagen worden aangebracht op de ondervloer. Hiermee krijgt het de mooie uitstraling van een betonvloer, zonder de nadelen. Of zoals wikipedia het uitlegt: Onder Gietvloer vallen diverse soorten vloer die gegoten aangebracht worden.

De twee materialen die gebruikt worden voor een gietvloer zijn: polyurethaan (PU) en epoxy.

PU gietvloer

De PU gietvloer is een stijlvolle, modieuze en naadloze vloer. Uitermate geschikt voor woningen en kantoren. Deze vloeren gaan gemiddeld 20 jaar mee en lenen zich uitstekend voor vloerverwarming. Daarnaast is het vloeistofdicht, gemakkelijk schoon te houden en licht elastisch, waardoor het niet snel scheurt. En de kleur is exact af te stemmen naar jouw woonwens.

Epoxy gietvloer

Een epoxy vloer is meer geschikt voor zware belasting. Daarnaast is het bestand tegen chemicaliën en kan het zware machines en voertuigen dragen. Oftewel uitstekend voor een bedrijfsvloer of een garage.

Hoe kies je de juiste gietvloer en de juiste aanbieder?

Het kiezen van de juiste vloer is niet gemakkelijk met de diverse vloeren en vele aanbieders. Wanneer je exact weet wat je wilt, zul je niet de verkeerde keuze maken. Om je hierbij te helpen hebben we een drietal vragen opgesteld, die je aan jezelf kunt stellen.

 • Hoe wordt de gietvloer gebruikt?
 • Hoe moet de gietvloer eruit komen te zien?
 • Hoe bepaal je de gietvloer aanbieder?

Lees hieronder verder hoe een goed beeld kunt scheppen voor de gietvloer van uw dromen.

Hoe wordt de gietvloer gebruikt?

Om dit in kaart te brengen is het van belang om te weten in welke kamer(s) je graag een gietvloer zou willen aanbrengen. Is het een vochtige of droge omgeving?  Is er veel zonlicht in de kamer? Oftewel moet de gietvloer Uv-bestendig zijn. Lopen er huisdieren vrij rond?

Hiermee schept je het eerste beeld of een gietvloer de juiste keuze is en welk type gietvloer het beste geschikt is.

Hoe moet de gietvloer eruit komen te zien?

Voor welke woonstijl heb je gekozen? Welke kleuren hebben de meubels en accessoires? Welke kleuren hebben de muren?  Moet de vloer een effen kleur hebben of meer een betonlook?

Door het resultaat duidelijk inzichtelijk te hebben, kun je ook kijken of de aanbieder aan jouw wensen kan voldoen.  Het aanbrengen van een gietvloer is een ambacht. Zeker wanneer u een bepaalde stijl voor ogen heeft.

gietvloer in combinatie met hout

Hoe bepaal je de gietvloer aanbieder?

Welke garanties biedt de aanbieder? Wat zijn de kosten? Zijn er verborgen kosten? Wordt de ondervloer geïnspecteerd? Welke referenties heeft de aanbieder? Hoe gaat de aanbieder te werk? Welk type gietvloer biedt de aanbieder aan en waarom dit type? Heeft de aanbieder een vast team aan vakmensen?

Bij ons kunt u rekenen op kwaliteit en ambacht. We geven je ook 5 jaar garantie op je gietvloer. Daarnaast zijn wij aangesloten bij NOA. Met deze afbouwgarantie weet u als consument zeker dat u kunt rekenen op goede kwaliteit. NOA staat in geval van geschillen ook borg voor een goede afhandeling. Bekijk ook onze referenties voor een beter beeld.

Gietvloer Woonkamer - Kosten

Gietvloer prijs

Online kunnen de prijzen van gietvloeren nogal verschillen, het is daarom goed om te weten hoe de prijs van een gietvloer tot stand komt en welke factoren invloed hebben op de prijs. Overigens wordt er vaak per vierkante meter betaald.

Wanneer je puur op de prijs afgaat kan het zijn dat je teleurgesteld wordt door het eindresultaat. Het is daarom verstandig om vooraf goed na te denken over wat voor vloer je zoekt en hoe je hem wilt gaan gebruiken.

Prijzen diverse soorten gietvloeren

Al vanaf 45,- euro per m2

ProductToepassingEigenschappenSamenstellingLaagdikte Prijs m2
PU-gietvloer Woningen Horeca Winkels ZorginstellingenComfortabel Vloeistofdicht Onderhoudsvriendelijk Elastisch Naadloos Veel kleurenPolyurethaan3mmVanaf; €45,00
Cement gebonden gietvloerWoningen Wandafwerking Badkamers Stoere uitstraling Naadloos Kan op vloer en wandCement en harder2mmVanaf; €45,00
Decoratieve wandafwerkingWoningen Horeca Winkels Unieke natuurlijke uitstraling NaadloosKalkpleister en was1mmVanaf; 40,00
VloercoatingWoningen Horeca Winkels GaragevloerenVloeistofdicht Industriële uitstraling Naadloos Kan op kleurEpoxy met polurethaan1mmVanaf; €20,00
Metall StucWoningen Horeca WinkelsLuxe en unieke uitstraling Naadloos Metalen met hars en harder1mmVanaf; €300,00

Is een goedkope gietvloer duurkoop?

Wanneer een gietvloer bijzonder goedkoop wordt aangeboden, is het verstandig om na te vragen welk materiaal er wordt gebruikt en waar dit uit bestaat. Goedkope materialen hebben namelijk totaal andere eigenschappen. Zo hebben epoxy en harde polyurethaan soorten minder rek, waardoor scheuren sneller kunnen ontstaan. Daarnaast zijn goedkope materialen niet Uv-bestendig, waardoor ze vergelen. Ook zijn epoxy en harde polyurethaan soorten krasgevoeliger.

Dit hoeft niet per se ''verkeerd'' te zijn, het is alleen net waar je de vloer voor wilt gebruiken. In een woning zijn scheur- en krasgevoelige materialen niet wenselijk, zeker niet als de vloer ook nog eens verkleurd. Maar voor industrieel gebruik hoeft dit geen probleem te zijn.

Gietvloer Geertruidenberg

Welke factoren hebben invloed op de prijs van een gietvloer?

Er zijn in onze beleving vier factoren die invloed hebben op de kosten van een gietvloer. Die factoren zijn materiaal, oppervlakte, de ondervloer en arbeid/vakmanschap.

Hieronder leggen we per factor uit wat dit betekend voor de prijs en kwaliteit van de gietvloer.

Materiaal

Elke soort gietvloer heeft een ander prijsniveau. Voor een vloercoating betaal je veel minder dan voor een gietvloer met een betonlook. Dit heeft onder meer te maken met het materiaal en de samenstelling ervan.

Gietvloeren bestaan uit epoxy of polyurethaan. In verschillende verhoudingen en soms zelf in een combinatie. Epoxy en harde polyurethaan is meer voor industrieel gebruik. Elastisch polyurethaan wordt gebruikt in de woning.

Polyurethaan is er in twee varianten: Uv-bestendig (alifatisch) en niet Uv-bestendig (aromatisch). De niet Uv-bestendige versie verkleurt. Wij werken alleen met de Uv-bestendige versie, zodat verkleuren van een gietvloer verleden tijd is.

Oppervlakte

Het aantal vierkante meters vloer heeft ook invloed op de prijs. Hoe meer vierkante meters des te gunstiger de vierkante meter prijs, omdat wij er toch minimaal vier keer voor op locatie moeten komen.

Ondervloer

Met een vlakke zandcement dekvloer kunnen wij direct aan de slag. Mochten er toch wat kleine scheurtjes in de ondervloer zitten, dan lossen wij dit op en valt het onder service.

Een anhydrietvloer heeft extra voorbewerking nodig. Dit gips gebonden product heeft een zuigende werking en moet dus voorbehandeld worden. Dit moeten wij doorberekenen.

Ook een tegelondergrond heeft extra voorbewerking nodig, dit is meerwerk. De tegels moeten opgeschuurd worden voor een goede hechting en voegen moeten dichtgezet worden. Omdat onze gietvloeren slecht 3mm dik zijn blijf je anders de voegen zien.

Een houten ondergrond is ook mogelijk, maar vergt wat extra voorbereiding. De houten ondervloer dient vormvast te worden gemaakt met bijvoorbeeld fermecel platen. Daarna zullen wij dit nog moeten egaliseren. Dit laatste zullen wij zelf uitvoeren en moet worden meegenomen in de prijs.

Arbeid

Een andere belangrijke factor voor de prijs is het arbeid. Ons vierlaagse systeem moet op vier aaneengesloten dagen worden aangebracht. Dit doen we vaak met meerdere vakmannen.

De ervaring van de applicateur bepaalt ook een groot deel van de kwaliteit van de gietvloer. Het aanbrengen van een gietvloer is een uiterst secuur werk. Onze van Hollandse Bodem gietvloeren worden enkel aangebracht door jongens met tientallen jaren ervaring.

Van Hollandse Bodem service

Het materiaal, de oppervlakte en de arbeid bepalen met name de prijs. Maar of een gietvloer van de juiste kwaliteit is, lang mee gaat en exact naar wens, dat is natuurlijk net zo belangrijk.

Onze service gaat ver. We inspecteren vooraf de ondervloer en meten het vochtniveau van de ruimte. We nemen ook direct eventueel meerwerk door, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Daarnaast ontvang je van ons vooraf diverse documenten, zoals bijvoorbeeld een opstookprotocol, om het proces zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Ook kun je kosteloos gebruik maken van deskundig kleuradvies en kleurstalen aanvragen.

Gietvloer kleuren

34 standaardkleuren | elke RAL kleur mogelijk | keuze tussen effen of betonlook.

Gratis kleuradvies elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag in de showroom.
Bekijk hier de volledige uitleg over onze gietvloerkleuren.

Gietvloer zand
New
Gietvloer velvet
New
Gietvloer schaduw
New
Gietvloer oester
New
Gietvloer linnen
New
Gietvloer kiezel
New
Gietvloer kalksteen
New
Gietvloer Greige
New
Gietvloer canvas
New
Gietvloer kleur 50
Gietvloer kleur 51
Gietvloer kleur 53
Gietvloer kleur 56
Gietvloer kleur 57
Gietvloer kleur 58
Gietvloer kleur 59
Gietvloer kleur 60
Gietvloer kleur 61
Gietvloer kleur 62
Gietvloer kleur 63
Gietvloer kleur 64
Gietvloer kleur 65
Gietvloer kleur 66
Gietvloer kleur 67
Gietvloer kleur 68
Gietvloer kleur 69
Gietvloer kleur 70
Gietvloer kleur 71
Gietvloer kleur 73
Gietvloer kleur 74
Gietvloer kleur 75
Gietvloer kleur 76
Gietvloer kleur 77
Gietvloer kleur 78
Gietvloer kleur 79
Toon meer kleuren
Gietvloer zand
Gietvloer velvet
Gietvloer schaduw
Gietvloer oester
Gietvloer linnen
Gietvloer kiezel
Gietvloer kalksteen
Gietvloer Greige
Gietvloer canvas
Gietvloer kleur 50
Gietvloer kleur 51
Gietvloer kleur 53
Gietvloer kleur 56
Gietvloer kleur 57
Gietvloer kleur 58
Gietvloer kleur 59
Gietvloer kleur 60
Gietvloer kleur 61
Gietvloer kleur 62
Gietvloer kleur 63
Gietvloer kleur 64
Gietvloer kleur 65
Gietvloer kleur 66
Gietvloer kleur 67
Gietvloer kleur 68
Gietvloer kleur 69
Gietvloer kleur 70
Gietvloer kleur 71
Gietvloer kleur 73
Gietvloer kleur 74
Gietvloer kleur 75
Gietvloer kleur 76
Gietvloer kleur 77
Gietvloer kleur 78
Gietvloer kleur 79

Gietvloer kleur

Vraag een vrijblijvende offerte voor deze kleur op of plan een gratis kleuradvies in.

Magazine 2022

Vraag het gratis magazine vol inspiratie, advies en tips & tricks aan!

Aanvragen

Kies je gietvloer kleur

Bij Van Hollandse Bodem kun je kiezen uit verschillende kleuren. In onze collectie hebben we 34 standaardkleuren, maar we kunnen ook elke RAL-, NCS- of Sikkenskleur voor je mengen. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren. Onze kleurexpert geeft je graag kleuradvies in onze showroom.

Het kiezen van de kleur is een belangrijk punt waar wij zeer veel aandacht aan besteden. Ons aanbod aan kleur is zeer groot: onze gietvloeren zijn leverbaar in alle RAL- SIKKENS- en NCS-kleuren. Daarnaast maken we onze vloeren in twee varianten: effen of betonlook vloeren.

Naast onze ruime standaardcollectie kunnen wij ook op klant specifieke wijze een kleur maken. Ben je op zoek naar een specifieke kleur of een bepaald kleureffect, dan maken we graag een sample voor je, zodat je goed thuis kunt zien hoe de gewenste kleur zal worden.

Het maken van een kleursample neemt ca. 2 weken in beslag en de definitieve keuze dient uiterlijk 2 weken voor uitvoering bij ons bekend te zijn. Wacht daarom niet te lang met het plannen van een kleuradvies en het samenstellen van de juiste kleur!

gietvloer kleuren

Kan de kleur na aanbrengen nog gewijzigd worden?

Heb je een prachtige gietvloer, maar heb je toch spijt van de kleur? Of heb net je een huis gekocht waar een gietvloer in ligt, maar zou je zelf een andere kleur hebben gekozen? Goed nieuws: dit kan worden aangepast. In veel gevallen is het mogelijk de bestaande gietvloer een andere kleur te geven, door slechts enkele lagen aan te brengen. De huidige gietvloer dient er dan wel strak in te liggen.

gietvloer hal

Voordelen gietvloer

Een gietvloer is een prachtige vloer. Het geeft karakter, is puur en heeft vele voordelen. Dit is ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer. Zo is een gietvloer:Onderhoudsvriendelijk

 • Beschikbaar in elk mogelijke kleur
 • Duurzaam
 • Eenvoudig te combineren met vloerverwarming
 • Naadloos
 • Waterdicht
 • Modieus en stijlvol
 • Zacht, elastisch en warm
 • Geluiddempend
 • Slijtvast
 • Brandvertragend

Nadelen gietvloer

Een gietvloer kan tegen een stootje, maar is, net zoals bij een houten vloer, niet volledige krasvast.

Een ander nadeel van een gietvloer kan zijn de aanleg van de vloer. Het duurt relatief lang om een gietvloer aan te brengen, omdat dit op ambachtelijke wijze met de hand in meerdere lagen wordt aangebracht. Dat het arbeidsintensief is heeft ook gevolgen voor de investering van een gietvloer.

Het kan een aardige investering zijn voor een gietvloer, maar hiervoor krijg je wel een kwalitatief hoogwaardig en duurzame vloer, waar je jaren plezier van hebt.

Veelvoorkomende misvattingen zijn dat een gietvloer hard, koud en kil zou zijn. Echter is een gietvloer juist licht elastisch en voelt deze niet koud aan.

Gietvloer in jouw woning

In elke ruimte heeft een gietvloer zijn voordelen. Hieronder hebben we een aantal ruimtes opgesomd met de voordelen hiervan.

Gietvloer in de woonkamer

Een groot voordeel van een gietvloer in de woonkamer is dat het een mooie, strakke basis vormt voor elke interieurstijl. Of je nu gaat voor een modern, landelijk, Scandinavisch, bohemian of industrieel interieur, het komt mooi uit op een neutrale, naadloze vloer. Een gietvloer wordt al snel gelinkt aan een modern of industrieel interieur, maar er is zoveel meer mogelijk.

Gietvloer en vloerverwarming

Vloerverwarming en een gietvloer zijn een uitstekende combinatie. Het is een combinatie die veel voordelen heeft. Zo neemt een gietvloer snel de warmte van de vloerverwarming over omdat een gietvloer maar een dunne laag is. Hierdoor wordt de ruimte snel verwarmd. Daarnaast biedt deze combinatie een warm en comfortabel gevoel, waardoor het lopen op blote voeten aangenaam is. Ook kun je veel besparen op de energiekosten door deze combinatie.

Het grootste profijt is de efficiënte verwarming. Doordat de warmte vanaf de gehele vloer tot het plafond stijgt, is de temperatuurverdeling in de ruimte gelijkmatiger, zodat je de verwarming al gauw een graad of twee lager kunt zetten dan bij andere systemen.

In tegenstelling tot een stenen vloer is een gietvloer vrij dun. Door de minimale laagdikte wordt de vloer snel verwarmd en kan de warmte ook direct weer afgeven worden aan de ruimte. De ruimte is binnen korte tijd op temperatuur en er gaat weinig energie verloren. Ook is vloerkoeling geen probleem in combinatie met een gietvloer.

De beste combinatie is met een pu gietvloer. Deze vloer is zeer elastisch en kan hierdoor het uitzetten dat bij het verwarmen gebeurd goed opvangen. Daarbij is de pu gietvloer maar enkele millimeters dik en hierdoor voel je al snel de warmte van de vloerverwarming.

Een epoxy gietvloer is ook te combineren met vloerverwarming, maar van harder materiaal en hierdoor minder flexibel dan een pu gietvloer. De andere typte gietvloeren zoals cementgebonden en woonbeton zijn eveneens geschikt voor vloerverwarming, maar beschikken niet over extra voordelen zoals de pu gietvloer.

Gietvloer in de keuken

Dat een gietvloer eenvoudig is te reinigen is, is in de keuken misschien wel het grootste voordeel. Water, olijfolie, vetten of etensresten die gemorst worden kunnen allemaal eenvoudig schoongemaakt worden.
Ook is een gietvloer keuken vloeistofdicht, gemorste dranken trekken dus niet in de vloer. Vloeistoffen met zuren of kleurstoffen als wijn, koffie en vruchtensappen hebben geen invloed op de keukenvloer. Uiteraard moet u het niet te lang laten liggen.

Gietvloer in de badkamer

De badkamer krijgt een steeds prominentere rol waarbij het esthetische aspect steeds belangrijker wordt. Het is naast een functionele ruimte ook een plek waar u kunt ontspannen. Een gietvloer is een naadloze hygiënische vloer die erg makkelijk is te reinigen en daar uitstekend bij past.

Wij kunnen deze vloer moeiteloos op de drainage-goot aansluiten zodat u niet bang hoeft te zijn voor lekkages. Mocht het nodig zijn kunnen wij zelfs vooraf de ondervloer maken zodat er ook voldoende afschot gecreëerd wordt in uw inloopdouche. Ook is het mogelijk om eventueel een stroeve lak toe te passen in uw inloopdouche zodat u de veiligheid voor u en uw gezin ook kunt garanderen.

Gietvloer in de kinderkamer

Buren en jijzelf ervaren geen last van rennende of spelende kinderen door de geluiddempende werking van een gietvloer. Zelfs als de kinderen boven spelen zal je hier beneden nauwelijks iets van horen: heerlijk, even genieten van jouw rustmomentje!

Naast knoeien en morsen laten kinderen ook weleens iets vallen of wordt er oneindig vaak met autootjes over de vloer gereden. Bij een gietvloer hoef je echter niet bang te zijn voor krassen of deuken, je kan jouw kinderen zorgeloos laten spelen en opgroeien.

Al deze voordelen zijn natuurlijk fijn voor de ouders, maar is een gietvloer ook prettig voor de kinderen zelf? Het antwoord hierop is: ja!

De geheel naadloze PU-gietvloer vormt het ideale speeloppervlak voor kinderen en voelt niet hard en koud, maar juist licht elastisch aan en comfortabel. Verder hebben stof en vuil geen kans om zich op te hogen in naden en kieren waardoor jouw kinderen op een schone vloer spelen. Kortom: Een PU-gietvloer is voor zowel ouder als kind een fijne vloer.

Gietvloer in jouw bedrijf

Wij bieden verschillende type gietvloeren aan voor bedrijven. Door de veelzijdigheid van het materiaal is een gietvloer geschikt voor iedere ruimte, van kantoorpand tot restaurant, van winkel tot sportschool.

Kantoorvloer

Voor een moderne en representatieve uitstraling is een gietvloer in kantoor zeer geschikt. Door de vele kleurmogelijkheden is het een perfect passende vloer met een strakke uitstraling.

gietvloer trap

Fabrieksvloer

Een epoxy gietvloer is geschikt voor zware belasting. Er kunnen voertuigen over heen rijden of er kunnen zware machines op staan. Het is bestand tegen chemische middelen en ook nog eens brandveilig.

Keukenvloer

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is een controle op mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid. Een HACCP gecertificeerde vloer is bij uitstek geschikt voor voedselproducerende bedrijven. Gietvloeren van Van Hollandse Bodem zijn HACCP gecertificeerd.

Gietvloer proces

Binnen 1 week een handgemaakte gietvloer

Brengen jullie de gietvloer ook aan?

Om de kwaliteit van onze gietvloeren te garanderen, verzorgen wij bij Van Hollandse Bodem het hele proces van advies over de juiste gietvloer tot het gieten van de gietvloer. Je kunt bij ons dan ook zowel de gietvloer bestellen als de gietvloer laten leggen. Hierdoor ben je verzekerd van 25 jaar vakmanschap in het gieten van gietvloeren.

Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen?

Het duurt gemiddeld 1,5 week om een gietvloer te leggen en in gebruik te nemen, omdat het gieten bestaat uit verschillende werkzaamheden, zoals het prepareren en egaliseren van de dragende ondervloer en het afwerken van de gietvloer.

Heeft een gietvloer ook plinten?

Tegenwoordig zien we steeds meer plintloze vloeren. Dit is ook goed uitvoerbaar bij een gietvloer of microcement.

Afhankelijk van de soort vloer worden de plinten voor of na het plaatsen van de vloer gemonteerd. Bij een PU-gietvloer is het mooi om eerst de plinten te plaatsen en vervolgens de vloer te gieten. Na het gieten kunnen de plinten dan worden afgelakt. Zo is de aansluiting tussen vloer en plint naadloos. Bij een microcement vloer gebeurt het plaatsen van de plinten altijd achteraf. Dit geldt ook voor demontabele plinten, bijvoorbeeld voor het wegwerken van kabels.

Benieuwd hoe gietvloeren worden aangebracht?

Het proces Van Hollandse Bodem is bij ons als volgt:

Op de eerste dag beginnen wij met het aanbrengen van de primer. Daarna, op dag 2, wordt de schraplaag aangebracht. Deze laag brengen wij aan voor de hechting en egalisatie.

Op dag 3 wordt de gietlaag aangebracht. Heb je voor een gietvloer met betonlook gekozen, dan kun je erbij aanwezig zijn als de gietlaag wordt aangebracht, zodat je kunt aangeven welke vleug je in de vloer wilt.

Tot slot wordt op dag 4 de zijdematte laklaag aangebracht. In het filmpje zie je hoe arbeidsintensief en precies het proces van gietvloeren leggen is.

In 7 stappen een gietvloer

1
2
3
4
5
6
7
Gietvloer in stijlvol wonen magazine

Stap 1: Oriënteren

Wanneer je voor de start van de bouw begint met oriënteren, kunnen je wensen nog worden meegenomen tijdens de bouw. Wat vind je mooi en wat is realiseerbaar, zowel technisch als qua budget? Wat is het type ondervloer of moet de gietvloer worden aangebracht over tegels?

Gietvloer kleuren in de showroom

Stap 2: Opdracht

Wanneer je ons opdracht geeft om een gietvloer in je woning aan te brengen, sturen wij aansluitend een opdrachtbevestiging met de gietvloer prijs. Normaal gesproken hebben wij een planning van 6-8 weken.

Gietvloer kleurpallet

Stap 3: Gietvloer kleur

Het kiezen van de kleur is voor jou als klant misschien wel één van de belangrijkste punten. Ons aanbod in kleur is zeer groot, wij kunnen vrijwel alle gietvloer kleuren voor je mengen.

Gietvloer kleur laten mengen? Denk eraan dat het maken van een staal 2 weken in beslag neemt. Daarnaast heb je keuze uit een effen vloer of een betonlook vloer met een vleug. Wij bieden je vrijblijvend kleuradvies. Uiterlijk een week voor het aanbrengen van de gietvloer dient de gewenste kleur bij ons bekend te zijn.

Gietvloer in een woonkamer met balkon

Stap 4: Werkbezoek

Om door te spreken wat we gaan maken. Vochtmeting van de vloer (wij willen de ondervloer in perfecte conditie brengen, voordat we de gietvloer aanbrengen). Vierkante meters worden nagemeten, zodat je precies betaalt wat je afneemt, niet meer en niet minder. Noodzakelijk of wenselijk meerwerk.

Gietvloer in een keuken

Stap 5: Wanden, plafonds en plinten gereed maken

Wij adviseren alle wanden en plafonds gereed te maken, voordat de gietvloer wordt aangebracht. Stucwerk dient minimaal 2 weken oud te zijn in verband met het vochtpercentage. Je keuken adviseren wij na de gietvloer te laten plaatsen.

Mocht je ooit lekkage krijgen, dan is de vloer onder de keuken waterdicht. Plinten adviseren wij te plaatsen voor het aanbrengen van de gietvloer. In de grondverf en na het plaatsen van de gietvloer kun je de plinten aflakken.

Gietvloer deskundig laten aanbrengen

Stap 6: Uitvoering

De gietvloer bestaat uit meerdere lagen en elke laag moet een dag drogen. Het aanbrengen van de vloer zal een werkweek in beslag nemen. In deze week kunnen er geen andere werkzaamheden plaatsvinden. De exacte startdatum en tijd krijg je van onze uitvoerder.

Wil je een betonlook, dan kan je op de dag van het gieten meekijken om de vleug van de gietvloer te bepalen.

Gietvloer Oplevering

Stap 7: Oplevering

Nadat de vloer is gelegd, maken wij een afspraak om de vloer op te leveren.


Type gietvloeren

De verschillen tussen PU-, Epoxy, Cementgebonden en coating gietvloeren

Soort gietvloerToepassingMateriaalVoordelenKleuroptiesVloerverwarming
PU-gietvloerWoonhuis en kantoorPolyurethaanComfortabel, voelt niet koud aan, kindvriendelijk, Uv-bestendig en scheuroverburggendAlle RAL, NCS en Sikkens kleurenMogelijk
Betonlook gietvloerWoonhuis en kantoorPolyurethaanUv-bestendig, scheur overbruggend en het comfort van een PU-gietvloerAlle RAL, NCS en Sikkens kleurenMogelijk
Epoxy gietvloerIndustrie en garageEpoxyZeer grote belastbaarheid, slag-, stoot- en slijtvastUitgebreide kleurcollectieNiet mogelijk
Microcement en Beton ciréWoonhuis, keuken en badkamerPolyurethaan met betonKan ook op wanden aangebracht worden, antibacterieel en bestand tegen waterVrijwel alle RAL en NCS kleuren Mogelijk

Je wilt meer weten over een gietvloer, maar onder deze verzamelnaam vallen diverse vloeren met uiteenlopende eigenschappen. In het bovenstaande schema kun je de verschillen tussen Pu- en cementgebonden-  al zien. We lichten de verschillende vloeren nog even toe.

Pu-gietvloer

 Een Pu-gietvloer is dus een elastische vloer die voornamelijk bestaat uit polyurethaan. Dit materiaal is flexibel, naadloos, voelt comfortabel aan en is dan ook bijzonder geschikt om op te leven. Andere voordelen zijn dat dit materiaal vloeistofdicht, onderhoudsarm, hygiënisch en Uv-bestendig is. Het materiaal is slechts 3mm dik en goed te combineren met vloerverwarming. Wij passen deze vloeren het meest toe in nieuwbouwwoningen, bestaande woningen en zakelijk omgevingen. Wij kunnen onze Pu-gietvloeren in iedere RAL, NCS en Sikkens kleur mengen.

Epoxyvloer

Een epoxy gietvloer is een harde kunststofvloer en bestaat, evenals een Pu-gietvloer uit meerdere lagen. Ook een epoxyvloer is naadloos, eenvoudig te reinigen, vloeistofdicht en kan in iedere gewenste kleur worden uitgevoerd. Daarbij is een epoxyvloer ook nog eens geschikt voor hoge industriële belasting. Voor woningen is dit type vloer minder geschikt, vanwege de krasgevoeligheid, kans op scheuren en verkleuring. Epoxy scheurt sneller wanneer de ondervloer werkt, omdat het een harde, niet elastische vloer is. Scheurt de ondervloer, dan scheurt de epoxylaag mee, anders dan bij een elastische Pu-gietvloer.

Cementgebonden vloeren

Cementgebonden vloeren hebben verschillende benamingen, van betoncire tot microcement. Voor ons is het hetzelfde, een meerlaagssysteem met een dikte van 2 a 3mm, bestaande uit cement en harder. Het voordeel van dit cementgebonden product is dat het zowel op de vloer, als op de wand kan worden aangebracht. Iets wat we tegenwoordig veel zien in bijvoorbeeld badkamers. Dit kan een prachtige Mediterrane uitstraling geven. Microcement heeft een stoere, authentieke uitstraling en is eveneens naadloos.

Dit product is niet elastisch, bij nieuwbouw huizen passen wij dit dan ook niet toe op vloeren (in verband met het mogelijk werken van de ondervloer). Naast onze eigen collectie kunnen we microcement mengen in iedere RAL en NCS kleur.

Coating vloer

Een coatingvloer is een dunne coating laag die op de bestaande ondervloer wordt aangebracht. De coating is ondervloervolgend, dit wil zeggen dat oneffenheden uit de ondervloer wel zichtbaar blijven. Verder is een coatingvloer vloeistofdicht en naadloos. Dit type vloer heeft een industriële uitstraling en kan in iedere Ral-kleur worden gemaakt. Wij passen dit materiaal vaak toe in garages. Er kan dan een kleur worden gekozen die perfect past bij de gietvloer in de woning, maar prijstechnisch gunstiger is voor bijvoorbeeld de garage.

gietvloer hal

Welk type gietvloer past bij jou?

Oriënteer: Wat voor soort vloer zoek je en wat wil je erop gaan doen? Een vloer die zakelijk gebruikt gaat worden moet aan andere eisen voldoen, dan een vloer voor thuis.

Ga bij jezelf na wat je belangrijk vindt aan een vloer en wat je erop wilt gaan doen. In welke ruimte komt de gietvloer te liggen, is er vloerverwarming en komt de vloer op een bestaande ondervloer of is het nieuwbouw?

Bij nieuwbouw vloeren passen wij bijvoorbeeld geen microcement toe, in verband met het mogelijk werken van de ondervloer. Tot slot raden we in de oriëntatiefase aan verschillende zaken te bezoeken om een goed beeld te krijgen.

Plan een adviesgesprek: Tijdens een adviesgesprek kunnen we je vrijblijvend alles vertellen over gietvloeren en je kunt al je vragen stellen. Om een goede prijsindicatie te kunnen geven kan het handig zijn om een bouwtekening mee te nemen of het aantal vierkante meters op te meten.

Offerteaanvraag: Naar aanleiding van je wensen maken wij een passende offerte die je per mail ontvangt.

Kleuradvies: Onze gietvloeren zijn leverbaar in eindeloos veel kleuren. Dat is ontzettend handig, maar voor sommige klanten tegelijkertijd ontzettend lastig.

We helpen je daarom graag met een vrijblijvend kleuradvies. Hierbij is het handig om enkele materialen mee te nemen die in het nieuwe interieur gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal of kleurnummer van de keuken, kussen van de bank of een gordijn staaltje, mocht je dit al uitgezocht hebben.

We adviseren je wel om je eerst te verdiepen in je interieur. Qua vloer is namelijk nagenoeg alles mogelijk, als voor de rest van het interieur dan ook nog alles open staat is het moeilijker om een kleur te kiezen.  Wanneer bijvoorbeeld de keuken al gekozen is, is het makkelijker hier een kleur bij te zoeken.

Opdrachtbevestiging: Ben je tevreden? Dan versturen we per mail de opdrachtbevestiging, zodra je deze ondertekend geretourneerd hebt zullen wij het werk inplannen.

Is de kleur in deze fase nog niet bekend? Geen probleem, de kleur kan tot uiterlijk twee weken voor aanvang van het werk worden doorgegeven aan ons.

gietvloer hal

Voorbereiden van de ondervloer: Nu de gietvloer steeds dichterbij komt is het zaak dat de ruimte en de ondervloer worden voorbereid. Hiervoor ontvang je van ons twee duidelijke documenten. Het opstookprotocol (voor (vloer)verwarming) en het voorbereidingsprotocol om de gehele ruimte in orde te maken.

Werkbezoek: We komen, meestal één of twee weken, voorafgaand aan de klus langs om de ruimte en met name de ondervloer te inspecteren. Dit is van belang om een kwalitatieve gietvloer te kunnen maken. Doordat onze gietvloeren slechts 3mm dik zijn moet de ondervloer in goede staat zijn. Ook nemen wij het eventuele meerwerk met je door, zo kom je achteraf niet voor verassingen te staan.

Uitvoering: We gaan aan de slag met je gietvloer. Mocht je gekozen hebben voor een vleug, dan kun je, meestal op de derde dag, aanwezig zijn bij het proces om aan te geven hoe je de vleug wilt hebben. Verder kunnen er in deze werkweek geen andere werkzaamheden in huis worden uitgevoerd.

Oplevering van de gietvloer: Eindelijk het is zo ver! Je vloer is klaar, we zullen de ruimtes samen met je doorlopen en je Van Hollandse Bodem gietvloer opleveren.

Duurzaamheid

We krijgen de vraag steeds vaker in onze showroom en in mailtjes: is een gietvloer duurzaam? Goed nieuws: wie een gietvloer prachtig vindt en tegelijkertijd een duurzame keuze wil maken, zit met een gietvloer goed.

De gietvloer is duurzaam op verschillende vlakken

 • Levensduur. Een gietvloer gaat lang mee. Je gebruikt het materiaal dus langdurig. Bij normaal gebruik in woonhuizen gaat een gietvloer zo'n 15 à 20 jaar mee. Begint de vloer na jarenlang leefplezier toch wat krasjes en minder mooie plekken te vertonen, dan is het een optie om de toplaag te vervangen. Dit is slechts een zeer dun laagje: je verbruikt dus weinig materiaal, maar hebt wel weer een 'nieuwe' vloer die ook weer jarenlang meegaat.
 • Onderhoud. Het onderhoud van een gietvloer vergt geen milieuonvriendelijke, chemische middelen. Een gietvloer is juist zeer gemakkelijk schoon te houden: met een stofzuiger met zachte borstel en een Swiffer kom je een heel eind. Af en toe kun je de vloer dweilen met een mild schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld een gietvloerreiniger.
 • Ingrediënten. Een PU-gietvloer is gemaakt van emissievrije ingrediënten en plantaardige oliën. Dat is niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor jou: je hebt straks een vloer die geen schadelijke stoffen bevat of uitstoot.
 • Energiebesparing. Wil je graag vloerverwarming, dan is een gietvloer de ideale vloer voor jou. Het materiaal van een PU-gietvloer geleidt de warmte perfect, waardoor je altijd snel warme voeten en een warm huis hebt. Vloerverwarming is, in combinatie met een goed geschikte vloer, een zeer effectieve en efficiënte manier om een ruimte te verwarmen. Dit zorgt voor minder energieverbruik, wat een PU-gietvloer met vloerverwarming dus tot een duurzame, energiebesparende keuze maakt.
 • Legwijze. Een gietvloer is een vloer die weinig restafval oplevert. Bij een houten vloer of PVC-vloer heb je te maken met snijverlies, maar het benodigde materiaal voor een gietvloer kan precies worden aangepast op het aantal vierkante meters van een ruimte. Er wordt dus geen materiaal verspild en je hebt geen afval. Vaak kun je een gietvloer ook over een bestaande vloer heen leggen, waardoor je geen sloopafval naar de milieustraat hoeft te brengen.
gietvloer in combinatie met hout

Een gietvloer onderhouden

Niks zo eenvoudig als een gietvloer

Reinig je gietvloer op de juiste manier. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen je gietvloer aantasten. Kies daarom altijd voor milde schoonmaakmiddelen. Je kunt je gietvloer ook stofzuigen met een zachte borstel. Ook handig is een Swiffer, daarmee maak je je gietvloer snel stofvrij.

Voorkom beschadigingen aan je gietvloer

Loop je met je schoenen aan van buiten naar binnen, dan kan het zijn dat je zand of scherpe steentjes onder je schoenen mee naar binnen neemt. Je drukt deze met je schoenzolen en je gewicht direct op de gietvloer. Dit kan schade veroorzaken aan de gietvloer. Gebruik dus een goede deurmat.

Mocht het toch gebeuren pak dan direct de stofzuiger om schade aan je vloer te voorkomen.

Om je gietvloer zo lang mogelijk mooi te houden, doe je er goed aan om op de volgende zaken te letten:

 • Viltjes: Voorzie stoelen en andere meubels van viltjes onder de poten.
 • Zachte wielen: Kies voor bureaustoelen met zachte wielen in plaats van rubberen wielen.
 • Tillen: Til zware voorwerpen op in plaats van ze over de vloer te schuiven.
 • Zwarte strepen: Verwijder zwarte strepen (bijvoorbeeld van schoenen) en andere vlekken zo snel mogelijk.
 • Tanninevrij: Tannines (looizuren) kunnen de gietvloer aantasten. Gebruik dus bij voorkeur producten die tanninevrij zijn. Tannines komen onder andere voor in (onder) tapijten, jute, kokos- en hennepmatten.
 • Vrijhouden: Houd de vloer vrij van metaal, roest, rubber, inkt en haarverfproducten, lijm en chemische zuren (zoals chloor of olie).

Renovatie gietvloer

Heb je schade aan je gietvloer? Dan is reparatie van de gietvloer mogelijk. Na verloop van tijd kan een gietvloer er iets anders gaan uitzien dan toen hij net gelegd werd. Een gietvloer is tegen intensief gebruik bestand en zal minder onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld een houten vloer, maar het kan zijn dat je na jarenlang gebruik op oude foto's terugziet dat je vloer er nu anders uitziet dan toen hij er net lag.
Het is dan goed om te weten dat er een nieuwe laklaag aangebracht kan worden op je gietvloer.

Doordat gietvloeren zo populair zijn, is er de laatste jaren ook veel verbeterd op het gebied van herstel en reparatie. Steeds vaker is het mogelijk schade aan je gietvloer plaatselijk te laten repareren, zonder dat dit opvalt.

Of je je gietvloer nu wilt voorzien van een nieuwe toplaag of een oplossing zoekt voor plaatselijke schade, we raden je altijd aan foto's naar ons te mailen, zodat wij een passende oplossing kunnen bedenken.

Hoeveel kost het repareren van een gietvloer?

Vraag vrijblijvend een offerte aan om inzicht te krijgen in de prijs van jouw gietvloer reparatie.

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Waarom is een gietvloer ideaal?

Een gietvloer, ook wel PU-gietvloer genoemd, heeft vele voordelen waardoor steeds meer mensen voor een gietvloer kiezen. Zo is een gietvloer:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beschikbaar in elk mogelijke kleur
 • Geluiddempende werking
 • Ideaal met kinderen
 • Voelt niet koud aan
 • Slijtvast en krasbestendig
 • Eenvoudig te combineren met vloerverwarming

Veelvoorkomende misvattingen zijn dat een gietvloer hard, koud en kil zou zijn. Echter is een gietvloer juist licht elastisch en voelt deze niet koud.

gietvloer kinderkamer

Wat zijn de kosten van een gietvloer?

De gietvloer prijs is afhankelijk van het materiaal, de oppervlakte, de ondervloer, de arbeidskosten. Elk soort materiaal voor een gietvloer heeft een ander prijskaartje. Daarnaast geld de stijlregel; hoe meer vierkante meters, hoe lager de prijs. Ook de ondervloer heeft invloed op de prijs. De ondervloer dient vlak en zonder gaten te zijn, anders moet dit worden eerst worden behandeld. Als laatste hebben arbeidsuren invloed op de prijs. Voor leggen van een gietvloer heb je vakmannen nodig, die in ons geval in vier aaneengesloten dagen de gietvloer aanleggen.

Wil je een volledig beeld van de prijs, bekijk op gietvloer prijs pagina of plan een afspraak in voor een vrijblijvende offerte.

Wat is het voordeel van een gietvloer?

Er zijn talloze voordelen te benoemen voor gietvloeren. We hebben hier een paar opgesomd.

Naadloos en verbonden

Met een gietvloer wordt een open effect gecreëerd. Ruimtes worden naadloos met elkaar verbonden. Het kan dus overal in huis. De woonkamer, keuken, toilet kunnen zo met elkaar worden verbonden. Het is tevens waterdicht en het is dus ook mogelijk voor in de badkamer.

Schoonmaak

Vloeistoffen trekken niet in de vloer. En ook vetspetters of etensresten zijn makkelijk van de vloer te verwijderen. In een houten vloer zou dit bijvoorbeeld in het hout kunnen trekken, maar met een gietvloer is dit in een handomdraai schoongemaakt.

Geluiddempend

Een PU gietvloer is elastisch en zacht. Het zorgt ervoor dat het heerlijk loopt. Dit zorgt ervoor dat de vloer geluiddempend is. Een krakende, bonzende vloer is hiermee verleden tijd.

Brandvertragend

Een gietvloer biedt u extra tijd om je woning of onderneming te verlaten wanneer er brand uitbreekt. De vloer bestaat uit componenten die de brand vertragen. Een extra voordeel om de vloer ook in je keuken te laten leggen.

Vloerverwarming

Een gietvloer en vloerverwarming is de ideale combinatie. Dit komt doordat de dikte van de vloer maar 3mm is. Hierdoor wordt de warmte goed verdeelt en voel je de warmte bijna direct.

Wat zijn de nadelen van een gietvloer?

Er zijn altijd zaken waar je rekening mee moet houden. Zeker bij het kiezen van de juiste gietvloer. Mogelijke nadelen van een gietvloer kunnen zijn verkeerde soort gietvloer, verkleuring, krasgevoeligheid, vuil sneller zichtbaar en aanleg van de vloer duurt wat langer.

Verkeerde soort gietvloer

Bij goedkopere varianten wordt doorgaans minder materiaal gebruikt. Deze zijn dus minder duurzaam en bestaan uit minder lagen. De kwaliteit is een stuk lager. Het is dus belangrijk dat je de juiste aanbieder kiest, want in het geval van een gietvloer is goedkoop vaak duurkoop.

Verkleuring van de gietvloer

Kunstmatig licht en UV-straling kan ervoor zorgen dat er verkleuring optreedt. In woningen is het wenselijk dat dit niet gebeurd. Vandaar dat wij altijd werken een UV-bestendige PU vloer. Dit heet alifatisch polyurethaan.

Krasgevoeligheid

Voornamelijk epoxy gietvloeren zijn zeer sterk, maar ook zeer krasgevoelig. Het is daarom zaak om de juiste vloer te kiezen voor de juiste omstandigheid. De PU vloer is namelijk veel elastischer en dus ook nagenoeg krasbestendig.

Vuil sneller zichtbaar op de gietvloer

Een reden om te kiezen voor een gietvloer is dat vloeistoffen en vuil niet in de grond trekken. Een nadeel hiervan is wel dat het vuil dat erop blijft liggen zichtbaar is. Voordeel van deze zichtbaarheid is dat je het wel goed kunt schoonmaken.

Aanleg van een gietvloer

De aanbrengtijd van een gietvloer duurt een aantal dagen. In deze tijd kun je de gietvloer ook niet betreden. Bekijk het volledige gietvloer proces.

Lees meer over de voor- en nadelen van een gietvloer op vtwonen of via de website van het Algemeen Dagblad (AD).

Is een gietvloer kindvriendelijk?

Heb je kinderen? Dan ben je waarschijnlijk gewend aan taferelen als kinderen die op de vloer spelen met hun speelgoed, heen en weer rennen door het huis en ook weleens iets knoeien of laten vallen. Allemaal dagelijkse dingen die met kinderen (en soms ook volwassenen) gebeuren, maar met een gietvloer niet eens zo erg zijn.

Buren en jijzelf ervaren geen last van rennende of spelende kinderen door de geluiddempende werking van een gietvloer. Zelfs als de kinderen boven spelen zal je hier beneden nauwelijks iets van horen: heerlijk, even genieten van jouw rustmomentje!

Daarbij is een PU-gietvloer eenvoudig schoon te maken wanneer kinderen knoeien. We weten namelijk allemaal: met kinderen valt er nog wel eens iets om. Fijn dat jouw gietvloer dan geen naden heeft waar vuil in gaat zitten en volledig waterbestendig is waardoor vloeistoffen geen blijvende markeringen achterlaten.

Naast knoeien en morsen laten kinderen ook weleens iets vallen of wordt er oneindig vaak met autootjes over de vloer gereden. Bij een gietvloer hoef je echter niet bang te zijn voor krassen of deuken, je kan jouw kinderen zorgeloos laten spelen en opgroeien.

Al deze voordelen zijn natuurlijk fijn voor de ouders, maar is een gietvloer ook prettig voor de kinderen zelf? Het antwoord hierop is: ja!

De geheel naadloze PU-gietvloer vormt het ideale speeloppervlak voor kinderen en voelt niet hard en koud, maar juist licht elastisch aan en comfortabel. Verder hebben stof en vuil geen kans om zich op te hogen in naden en kieren waardoor jouw kinderen op een schone vloer spelen. Kortom: Een PU-gietvloer is voor zowel ouder als kind een fijne vloer.

Zorgt een gietvloer voor minder geluidsoverlast?

De van Hollandse Boden gietvloeren hebben een contactgeluid remmend vermogen. Door de verschillende dekvloeren die wel of niet zwevend zijn aangebracht  en verschillende omstandigheden zal onze gietvloer
bij het meten van contactgeluid bij elk appartement andere waardes geven.

In vele gevallen wordt er door de vereniging van eigenaren een aanvullende norm gesteld voor geluidsverbetering van 10dB. Door middel van het aanbrengen van een speciale akoestische rubberen onderlaag kan Van Hollandse Bodem garanderen dat deze norm voor geluidsverbetering gehaald wordt. Bij oplevering krijgt u dan ook een certificaat van dit systeem. Wel zo prettig voor uzelf en voor uw benedenburen.

Hoe dik is een gietvloer?

Een van de grote voordelen van een gietvloer is dat hij zo dun is. Het vierlaagssysteem is in zijn totaliteit slechts 3mm dik. De primer en de laklaag zijn qua dikte verwaarloosbaar, de schraplaag is 1mm en de gietlaag 2mm.

Een groot belangrijk voordeel van de gietvloer dikte is dat deze goed te combineren is met vloerverwarming, want ook de dikte van een gietvloer met vloerwarming blijft beperkt en zorgt hierdoor vrijwel nooit voor problemen. Het materiaal geleidt niet alleen goed, maar de warmte wordt ook gemakkelijk en gelijkmatig afgegeven aan de ruimte doordat de vloer zo dun is.

Ook handig: een gietvloer kun je in heel wat gevallen over je bestaande vloer heen leggen. Heb je nu bijvoorbeeld een tegelvloer, dan hoef je deze niet uit te breken, maar kun je de gietvloer eroverheen laten leggen. Door de minimale dikte van de gietvloer komt je vloer amper hoger te liggen dan je oude tegelvloer, dus de kans dat je bijvoorbeeld deuren moet inkorten, is klein.

gietvloer keuken

Kan een gietvloer met een houten vloer?

Belangrijk voor het eindresultaat van je gietvloer is de ondervloer. De ondervloer moet vast en stevig zijn om er een gietvloer overheen te kunnen gieten. Wanneer je een gietvloer op een houten vloer wilt laten aanbrengen, moet deze houten vloer eerst geschikt worden gemaakt als ondervloer voor de gietvloer.

In het voortraject moet de vloer dan vormvast worden gemaakt. Dit doen we met 2x watervast verlijmd multiplex, in kruislinks verband aangebracht, geschroefd en gelijmd. Fermacell platen zijn ook een optie om je houten vloer geschikt te maken om een gietvloer overheen te leggen. Op deze manier is de ondervloer vormvast en kun je je gietvloer over de houten vloer heen leggen.

Zijn gietvloeren slijtvast en krasbestendig?

In principe is een gietvloer slijtvast en krasbestendig. Toch zijn gietvloeren niet geheel ongevoelig voor krassen. Het is daarom belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag bijvoorbeeld binnenshuis geen schoenen. Onder de zool kan namelijk vuil zitten, zoals zand, wat tot krasjes kunnen lijden. Ook het verschuiven van stoelen of meubels kan tot krasjes leiden. Het aanbrengen van viltjes onder de poten wordt geadviseerd.

Garantie op je gietvloer bij Van Hollandse Bodem

Als je een gietvloer bij Van Hollandse Bodem koopt, krijg je 5 jaar garantie. Van Hollandse Bodem is ook aangesloten bij NOA. Met deze afbouwgarantie weet u als consument zeker dat u kunt rekenen op goede kwaliteit. NOA staat in geval van geschillen ook borg voor een goede afhandeling.

NOA heeft consumentenvoorwaarden opgesteld in overleg met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Daarin staan de rechten en plichten van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Dat is wel zo duidelijk voor beide partijen.

Hoelang blijft een gietvloer mooi?

Een gietvloer kan tientallen jaren mooi blijven, afhankelijk van de kwaliteit van de vloer, de ondergrond, de verwerking, de toepassing en de onderhoud.

Een goede gietvloer kan bijna onderhoudsvrij zijn, makkelijk schoon te houden en een lange levensduur hebben als de vloer professioneel is geïnstalleerd en onderhouden wordt. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede ondergrond en een goede afwerking om de duurzaamheid te verhogen.

Daar tegenover kan een slecht geïnstalleerde of onderhouden gietvloer snel verkleuren, barsten of beschadigen. Daarom is het ook aan te raden om regelmatig onderhoud te doen en op termijn een nieuwe laag aan te laten brengen. Hierdoor verleng je de levensduur van je vloer en blijft hij mooier.

Het is dus niet zo dat een gietvloer per se lang mee gaat, maar bij goede verwerking en onderhoud kan hij inderdaad tientallen jaren mee gaan.

Gietvloer tips

Van de specialist

Een gietvloer is een prachtige basis voor je interieur, waar je bovendien jarenlang plezier van kunt hebben. Het is echter geen aankoop die je dagelijks doet. Als gietvloerspecialist geven wij daarom 5 deskundige tips voor de aankoop van een gietvloer.

Bedenk wat je woonwensen zijn: Welke wensen of eisen stel je aan je (nieuwe) vloer? Zijn er bijvoorbeeld gezinsleden met een allergie of moet de vloer in je bedrijf voldoen aan HACCP-normen? Voordat je een vloer koopt, is het belangrijk te bedenken welke zaken van belang zijn, zodat de nieuwe vloer perfect aansluit.

Zoek informatie over verschillende gietvloeren: Er bestaan verschillende soorten gietvloeren, uiteenlopend van een eenvoudige coatingvloer tot een hoogwaardige polyurethaan gietvloer. Wat een gietvloer kost is afhankelijk van het aantal vierkante meters, het gebruikte materiaal, de ondergrond en de opbouw van de gietlagen. Doe daarom goed vooronderzoek naar de mogelijke gietvloeren.

Ken de eigenschappen: De verschillende gietvloeren hebben hun eigen eigenschappen. Zo heeft bijvoorbeeld het wel of niet aanbrengen van een coating gevolgen voor het onderhoud van de gietvloer. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de kenmerken van de gietvloeren, zodat je de juiste vloer kiest.

Bepaal de juiste kleur: Gietvloeren zijn standaard al beschikbaar in uiteenlopende kleuren, maar er is ook maatwerk mogelijk. Je kunt kiezen voor een uni vloer of een combinatie van kleuren met een vleug naar wens. Een perfecte kleurmatch met het interieur is dus zeker niet ondenkbaar. Neem eens een kijkje in onze showroom om te kijken welke kleur het best bij je interieur past.

Ga voor duurzaam: Door nu een goede keus te maken, heb je jarenlang plezier van je gietvloer. Zo is een gietvloer in verhouding goedkoper dan welke andere vloer dan ook. Wij hebben daarom bewust de keuze gemaakt om duurzaamheid en kwaliteit van onze vloeren voorop te stellen.

We onderscheiden ons door uitsluitend met hoogwaardige materialen te werken. Hierdoor zijn onze gietvloeren duurzaam in elk opzicht. Niet alleen qua levensduur en onderhoud, onze polyurethanen vloeren worden ook gemaakt van natuurlijke materialen: een plantaardige olie is het grootste bestanddeel.

gietvloer woonruimte

Een gietvloer is een mooie basis

Woonkamer, badkamer, kantoor, winkel of restaurant; een gietvloer is een prachtige basis voor iedere ruimte. Onze gietvloeren kunnen bovendien worden aangebracht op vrijwel iedere ondergrond. Wanneer je niet kunt kiezen, is het ook mogelijk een gietvloer te combineren met een andere vloer als bijvoorbeeld hout of natuursteen. Maar de gietvloer naadloos laten doorlopen in de verschillende ruimten blijft natuurlijk ook prachtig.

Voordelige gietvloeren

Vloeren van Van Hollandse Bodem zijn onderhoudsvriendelijk, slijtvast en gaan jarenlang mee. Door deze kwaliteit is een gietvloer op lange termijn goedkoper dan elke andere vloer. Ook hoeven onze vloeren tussentijds niet te worden behandeld. Daarnaast heb je bij ons vijf jaar garantie op je vloer.

Perfect gietvloer kleuradvies

Onze vloeren zijn UV-bestendig, dus kleurvast en leverbaar in meer tinten en schakeringen dan je denkt. Het is zelfs mogelijk om de gewenste kleur voor je vloer te laten mengen als je in onze collectie niet de kleur van je keuze vindt. Van deze kleur laten wij dan kosteloos nieuwe kleurstaaltjes van maken. Natuurlijk adviseren wij je bij de gietvloer kleurkeuze, zodat je zeker weet dat je gietvloer perfect matcht met je interieur.

Eindeloze ruimte

De gietvloerspecialisten van Van Hollandse Bodem leggen gietvloeren compleet naadloos. Dat is zelfs nog beter dan het klinkt: de ruimte wordt hier optisch veel groter en rustiger van.

Een gietvloer om te leven!

Zelfs zonder schoenen of vloerverwarming voelen onze vloeren zeer prettig aan. De vloeren zijn comfortabel en dempend. Heerlijk om op te spelen, wonen, werken en leven! En doordat onze vloeren naadloos zijn, zijn ze ook nog eens hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Dit vinden wij belangrijk bij een gietvloer

Goed advies geeft je het juiste verwachtingspatroon. Dat vinden wij belangrijk. Onze ervaring en passie voor gietvloeren én klantwensen resulteert in de mooiste gietvloer voor je interieur.